Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τεράστιες ελλείψεις σε βάρος των ασφαλισμένων

ΕΟΠΥΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Οι τεράστιες ελλείψεις του ΕΟΠΥΥ και η αδυναμία του να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασφαλισμένων αναδείχτηκε κατά την παρέμβαση που έκαναν χτες στα γραφεία τους στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας και Κορυδαλλού αντίστοιχα.
Οπως προέκυψε, αυτή τη στιγμή λείπουν 22 παθολόγοι με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οικογενειακοί γιατροί για τις δύο περιοχές. Υπάρχει μόνο ένας ενδοκρινολόγος και υπάρχουν ελλείψεις σε καρδιολόγους, νευρολόγους και ψυχιάτρους. Εξαιτίας των ελλείψεων δεν υπάρχουν γιατροί για τα ΚΑΠΗ. Στα εργαστήρια γίνονται μόνο γενικές αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις και όλες οι υπόλοιπες γίνονται σε ιδιωτικά κέντρα. Τρεις μόνο διοικητικοί υπάλληλοι υπάρχουν στις διοικητικές υπηρεσίες ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις υποδομών και μέτρων ασφαλείας στους χώρους. Για παράδειγμα δεν υπάρχει ασανσέρ και οι ηλικιωμένοι ανεβαίνουν με τα πόδια στους ορόφους.
Οι εκπρόσωποι των ανέργων και των Λαϊκών Επιτροπών απαίτησαν να γίνουν δωρεάν οι εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά όπως και οι εξετάσεις που απαιτούνται για να εγγραφούν στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά. Παράλληλα και οι άνεργοι να εξετάζονται δωρεάν. Στο πλευρό τους ήταν και εκπρόσωποι των συνταξιούχων της περιοχής οι οποίοι κατέθεσαν υπόμνημα μαζί με εκατοντάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει καταγγέλλοντας τις περικοπές στα φάρμακα, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα της Υγείας και απαιτώντας δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου