Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΙΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.
MEDICAL ASSOCIATION OF LARISSA
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43*412 23 ΛΑΡΙΣΑ*ΤΗΛ.:2410 236036-2410 287777*FAX:2410 287777

                                                                                 Λάρισα, 9-7-2012
                                                                                             ΑΠ:1483/2012

Προς
Κ. Μιχάλη Βλασταράκο
Πρόεδρο ΠΙΣ

Κοιν.: 1. Ιατρικοί Σύλλογοι της Χώρας
          2. ΟΕΝΓΕ
          3. Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ
          4. ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ


                  κ. Πρόεδρε                                               
          Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, αφού μελέτησε το Δελτίο Τύπου του ΙΣΑ, που εκδόθηκε στις 8-7-2012 χωρίς την έγκριση του Δ.Σ., με θέμα «Απάντηση στους αντιδημοκράτες λαϊκιστές της Κούφιας Επανάστασης» και απαντά στην δήλωση-καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε στις 6-7-2012 και αφορούσε την συνάντηση του κ. Γ. Πατούλη με την Task force και την οποία δήλωση συνυπογράφει ο Πρόεδρός μας και μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΣ κ. Κ. Γιαννακόπουλος, σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:
  1. Είναι πλέον γνωστές σε όλους μας οι αντισυνδικαλιστικές, αντιδεοντολογικές και απαξιωτικές συμπεριφορές προς άλλους Ιατρικούς Συλλόγους του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Πατούλη, που τελευταία έχουν πολλαπλασιαστεί και απασχολήσει κατ’ επανάληψη το Δ.Σ. του ΠΙΣ, ιδιαίτερα στις τελευταίες συνεδριάσεις μας.
  2. Είναι επίσης γνωστές και διαπιστωμένες οι ηγετικές φιλοδοξίες του κ. Πατούλη, με αποτέλεσμα να υπερφαλαγγίζει τον ΠΙΣ και τον Πρόεδρό του σε όλα τα θέματα και να προαναγγέλλει συνδικαλιστικές ενέργειες ή επιτυχίες, συνήθως μια μέρα πριν αυτές δημοσιευθούν απ’ τον ΠΙΣ και να νομίζει έτσι πως καρπούται «διάφορα οφέλη» που πιθανόν να του φανούν χρήσιμα στις μελλοντικές του επιδιώξεις.
  3. Μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τον καταγγέλλουν ότι λειτουργεί αντιδημοκρατικά και χωρίς συλλογικές αποφάσεις, ενώ πολλοί Ιατρικοί Σύλλογοι (π.χ. Πειραιά, Ρόδου) κατ’ επανάληψη έχουν επισημάνει τις ηγεμονικές του τάσεις.
  4. Φάσκει και αντιφάσκει με τις προσωπικές του απόψεις πάνω στα θέματα υγείας και αφού τις βαφτίσει  συλλογικές, προσπαθεί μάταια να τις λανσάρει ότι τάχα απηχούν το σύνολο του ιατρικού σώματος, υποκαθιστώντας έτσι την ηγεσία του ΠΙΣ και αλλοιώνοντας τις αποφάσεις των Γ.Σ. μας.
  5. Προφανώς αγνοεί τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου Υπουργού Υγείας, αλλά και αυτές μετά την συνάντηση του με την τρόικα, που ούτε λίγο ούτε πολύ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι θα συνεχιστεί επακριβώς η πολιτική Λοβέρδου, με ότι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και γιατρούς.
  6. Οι πρωτοβουλίες του, μέσα από τη συνεργασία με διάφορες ΜΚΟ και την αυτοδιοίκηση και οι ιδιαίτερες ευαισθησίες του για κοινωνική αλληλεγγύη, παρόλο που θα μπορούσαν με την πρώτη ματιά να χαρακτηριστούν ως θετικές, αποδεικνύεται  καθημερινά πως μάλλον πρόκειται για «μπίζνες», ιδιαίτερα μετά την εξαγγελία του για «Δημιουργία Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων» σε όλη την επικράτεια. Χώρια δε που η διακίνηση φαρμάκων από μέρους του είναι εκτός νομιμότητας.
  7. Η συστηματική περιφρόνηση των συλλογικών αποφάσεων του ΠΙΣ και ιδιαίτερα η προσβολή του προσώπου σας ως Πρόεδρου, αποδείχτηκε περίτρανα προχθές, όταν ενήργησε  αντίθετα απ’ όλους μας πηγαίνοντας στους υπαλλήλους της Task force για να πάρει οδηγίες επίλυσης των προβλημάτων της υγείας του ελληνικού Λαού!!!
  8. Το προσβλητικό και κατάπτυστο δελτίο τύπου που υπογράφει ως ΙΣΑ, που δεν είναι συλλογικό προϊόν και δεν απηχεί τις απόψεις του Δ.Σ. και των γιατρών της Αθήνας, παρά μόνον της παρέας του, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας το απορρίπτει και το επιστρέφει ως κακόβουλο, εμπαθές, δογματικό, αναχρονιστικό και πλαστό. 


κ. Πρόεδρε
          Για όλους τους παραπάνω λόγους και ιδιαίτερα για τον λόγο ότι είναι πολύ πιθανόν το «φαινόμενο Πατούλη» να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο άμεσο μέλλον, τόσο σε βάρος του ιατρικού συνδικαλιστικού κινήματος, όσο και της προάσπισης της υγείας των πολιτών, σας παρακαλούμε να το συμπεριλάβετε ως πρώτο θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΙΣ.
Για το Ι.Σ.Λάρισας
             
                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


         ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                          ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου