Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ομάδα εργασίας στον ΕΟΦ για τιμολόγηση φαρμάκων

Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας, προκειμένου να στελεχωθεί ο μηχανισμός τιμολόγησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ),προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη, η ομάδα είναι τετραμελής και απαρτίζεται από τη φαρμακοποιό κ. Θεώνη Κουστένη (υπηρετεί στον ΕΟΠΥΥ), τη φαρμακοποιό κ. Ιωάννα Γαλανοπούλου(υπηρετεί στην Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΟΠΥΥ), τον κ. Παναγιώτη Ξένο (υπηρετεί στη Διεύθυνση Οργάνωσης, Απλούστευσης Διαδικασιών και Πληροφορικής του υπουργείου Υγείας) και την κ. Ελένη Βάρσου, η οποία υπηρετεί στην ίδια διεύθυνση του υπουργείου.

Η αρμοδιότητα τιμολόγησης των φαρμάκων ανήκε στο υπουργείο Υγείας, αλλά με πρόσφατη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού κ. Μάριου Σαλμά 'πέρασε' στον ΕΟΦ, ο οποίος, ωστόσο, δεν διαθέτει την κατάλληλη στελέχωση.

Ιστορικό

Η διαδικασία έχει πλούσιο ιστορικό. Στις15 Ιουνίου 2012, ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κ. Χρήστος Κίττας είχε αναθέσει,με απόφασή του, στον ΕΟΦ το έργο τιμολόγησης των φαρμάκων.

Η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ και στις 10 Σεπτεμβρίου ανακλήθηκε με νέα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά.
Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σαλμάς ενημέρωσε προφορικά τη διοίκηση του ΕΟΦ ότι θα της αναθέσει την τιμολόγηση στον ΕΟΦ.
Η διοίκηση του ΕΟΦ αποδέχτηκε το έργο και συγκρότησε ομάδα εργασίας για την πραγματοποίηση της ανατιμολόγησης.

IATRONET

1 σχόλιο:

  1. Κύριε medispin, η ομάδα αυτή απαρτίζεται κυρίως απο υπαλλήλους του ΕΟΦ, χωρίς να αμφισβητείται η πολύτιμη συνδρομή των υπαλλήλων άλλων φορέων που αναφέρετε στην ανάρτηση σας.Τα ονόματα όλων των υπαλλήλων που συμμετέχουν σε αυτό το έργο είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. Αυτό, για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης.Επίσης θα πρέπει να πληροφορηθείτε, ότι ο ΕΟΦ συγκρότησε Τμήμα Τιμών, η στελέχωση του οποίου είναι επίσης αναρτημένη στην Διαύγεια, σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή