Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Γεωργιάδης: Θα συγκρουστώ. Δεν θα κάτσω στα αβγά μου

IATRONET . Ως αίσχος του πολιτικού συστήματος, παρουσιάζει ο υπουργός Υγείας την προβολή του 'μπαμπούλα' της χρεοκοπίας, προκειμένου να κάνουμε ως χώρα τα αυτονόητα.


'Η μεταρρύθμιση στα νοσοκομεία είναι ένα παλιό σχέδιο που ποτέ δεν γινόταν. Ο εκάστοτε υπουργός, προκειμένου να μην συγκρουστεί καθόταν στα αβγά του. 

Εμείς προχωρήσαμε στις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ανοίξει μύτη. Ο ελληνικός λαός έχει ωριμάσει, θέλει τις μεταρρυθμίσεις, γιατί ξέρει ότι αυτό που κάνουμε είναι το σωστό'.

Με τον τρόπο αυτό αναφέρθηκε την Τρίτη στο έργο του ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο αίσχος του πολιτικού μας συστήματος, ότι για να κάνουμε αυτά που είχαμε προαποφασίσει και να βρούμε το πολιτικό θάρρος να τα κάνουμε, προτιμήσαμε να τα βάλουμε στο μνημόνιο.

Μπαμπούλας

Παρουσιάσαμε - είπε - στον ελληνικό λαό τον μπαμπούλα της δόσης ή της χρεοκοπίας ως δικαιολογία για να κάνουμε τα αυτονόητα.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα, ξεχάστε το μνημόνιο, ξεχάστε την τρόικα.

Για την κρίση και τις επιπτώσεις της όπως η αύξηση της ανεργίας, είπε ότι αυτή η κρίση ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία να φτιάξουμε την Ελλάδα:

'Πρέπει να αφήσουμε το μνημόνιο πίσω μας και να δούμε την Ελλάδα στον καθρέφτη. Είναι προφανώς δυσάρεστη η καταστροφή που ζούμε, πρέπει όμως να την αξιοποιήσουμε'.

Για το ενδεχόμενο απολύσεων στον τομέα της Υγείας, επανέλαβε ότι η τρόικα δεν ζητάει απολύσεις και δεν θα γίνουν απολύσεις:

'Όταν έχεις κενά είναι παράλογο να κάνεις απολύσεις. Σήμερα, για παράδειγμα βρήκα στο γραφείο μου ένα χαρτί από το 'Αττικόν' νοσοκομείο που μου ζητάει 20 άτομα για να λειτουργήσει εν μέσω θέρους'.

1 σχόλιο:

  1. Το σπρωξιμο στην εθελουσια αποχωρηση και απολυση θα μπορουσε ονομαστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή