Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Α.Ρ.Σ.Ι: ΓΣ ΠΙΣ 6/2/16 : ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΓΣ ΠΙΣ 6/2/16 : ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ενημέρωση από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, 7/2/16

Το αξιοσημείωτο από την Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το Σάββατο 6/2/16 ήταν η διάσταση μεταξύ των τοποθετήσεων πολλών εκλεκτόρων – μελών της συνέλευσης από την μια, και των αποφάσεων που επέβαλλε η πλειοψηφία του ΔΣ από την άλλη.

Πιο συγκεκριμένα, σε δεκάδες τοποθετήσεις συναδέλφων νοσοκομειακών, γιατρών ΠΕΔΥ και αυτοαπασχολούμενων από όλη την χώρα εκφράστηκε μεγάλη αγωνία και οργή τόσο για την συνεχιζόμενη υγειονομική γενοκτονία των μνημονίων, όσο και για την φτωχοποίηση – εξαθλίωση των εργαζόμενων γιατρών. Φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης σχετικά με αυτήν την φτωχοποίηση – εξαθλίωση αφορούσε το αντι – ασφαλ(η)στ(ρ)ικό μνημονιακό τερατούργημα Κατρούγκαλου.

Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Ιατρικής Συμμαχίας (ΑΡΣΙ, Νυστέρι, ΚΙΝΙ, ΑΙΚ, Σχέδιο Β, Ανεξάρτητοι) στις τοποθετήσεις μας αναδείξαμε το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η ευρωμνημονιακή ασφυξία, τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ανάγκη ριζικής ανατροπής της πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – εθελόδουλων κυβερνήσεων, την ανάγκη απόρριψης της συμβιβαστικής γραμμής που επιβάλλουν στον ΠΙΣ οι ηγεσίες των παρατάξεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ (http://goo.gl/qLBrwg) και τις διαχρονικές ευθύνες της πλειοψηφίας στον ΠΙΣ για την ανοχή στα χάλια του ΤΣΑΥ. Εκεί τονίστηκε ιδιαίτερα πως εκτός από την καταλήστευση των αποθεματικών με τα δομημένα ομόλογα και με το PSI, υπάρχει και ιδιαίτερο μόνιμο πρόβλημα κακοδιοίκησης που φτάνει στο σημείο να εκβιάζονται οι ασφαλισμένοι γιατροί με διακοπή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για να αναγκάζονται να ξανακαταθέτουν τα ίδια πιστοποιητικά για πολλοστή φορά. Για αυτό επαναλάβαμε την πρότασή μας να αποσύρει ο ΠΙΣ τους εκπροσώπους του από τις διοικήσεις ΤΣΑΥ και ΕΤΑΑ ώστε να μην δίνει άλλοθι στην κακοδιοίκηση και στον παραλογισμό, μια πρόταση που είχε απορριφθεί από την πλειοψηφία του ΔΣ. Επίσης τονίστηκαν στις τοποθετήσεις μας τα προβλήματα των νοσοκομείων και των νέων αυτοαπασχολούμενων γιατρών, και η ανάγκη μαζικού αποφασιστικού αγώνα μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό.

Όμως, για άλλη μια φορά επικράτησε από την πλειοψηφία του ΔΣ το κλίμα της ευρωμνημονιακής συναίνεσης. Κατατέθηκε η εισήγηση που είχε καταρτιστεί στο ΔΣ με ψήφους των ηγεσιών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που στην Γενική Συνέλευση υποστηρίχθηκε και από την ΑΔΗΚ, αλλά και από ακροδεξιούς φιλοχρυσαυγίτες εκλέκτορες. Να την χαίρονται λοιπόν αυτήν την … συναίνεση.

Η Αγωνιστική Ιατρική Συμμαχία (ΑΡΣΙ, Νυστέρι, ΚΙΝΙ, ΑΙΚ, Σχέδιο Β, Ανεξάρτητοι) κατέθεσε και ψήφισε δικό της σχέδιο απόφασης αντιπαραθετικά με την εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ βασισμένο στο κείμενο της Επιτροπής Αγώνα Ελευθεροεπαγγελματιών (http://goo.gl/YD5R82) για το ασφαλιστικό, συμπληρωμένο με προτάσεις για κλιμάκωση του αγώνα, απόσυρση των εκπροσώπων του ΠΙΣ από ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑ & μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, αιτήματα για να πάψει το «δίπορτο» των πανεπιστημιακών γιατρών στις ιδιωτικές κλινικές ταυτόχρονα με τα δημόσια νοσοκομεία, για την εργασιακή εξασφάλιση των νέων γιατρών, για την κατάρτιση πραγματικού χάρτη υγείας, για τερματισμό του απαράδεκτου καθεστώτος των διασυνδεόμενων νοσοκομείων και άμεσα μέτρα για να πάψει η εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων εργαστηριακών γιατρών.

Δικό της σχέδιο απόφασης κατέθεσε και ψήφισε επίσης η παράταξη ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ

ΟΙ ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΟΥΝ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου