Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

“Αδειάζει” την Αριστοτέλους η ΠΟΕΔΗΝ


Εντελώς διαφορετική είναι η εκτίμηση της ΠΟΕΔΗΝ από εκείνη που έχει η Αριστοτέλους για τις προσλήψεις στην Υγεία. Η πρώτη κατηγορεί ευθέως την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι ψεύδεται σ’ ότι αφορά την εικόνα που παρουσιάζει, ειδικά μετά τις τελευταίες προσλήψεις που ανακοινώθηκαν (εδώ), ενώ για να αποκρούσει τα λεγόμενα των κυβερνητικών στελεχών χρησιμοποιεί τα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου (apografi.gov.gr).

Σύμφωνα με αυτά, το τακτικό προσωπικό (εκτός ΝΠΙΔ) που υπηρετούσε στο Υπουργείο Υγείας τον Δεκέμβριο του 2012 ήταν 94.164 και τον Ιανουάριο του 2015 ήταν 79.023. Δηλαδή, στην τριετία καταγράφεται μείωση 15.141 τακτικών υπαλλήλων. Αντίστοιχα, το τακτικό προσωπικό από 79.023 που ήταν τον Ιανουάριο του 2015, επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μειώθηκε στους 77.963 τον Σεπτέμβριο του 2016 (1.060 λιγότεροι τακτικοί υπάλληλοι). Μόνο το τακτικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας μειώθηκε κατά 1.386 υπαλλήλους.


«Οι προσλήψεις που κάνει η κυβέρνηση δεν αφορούν τα Δημόσια Νοσοκομεία και τη Δημόσια Υγεία.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίoυ, διαψεύδονται πανηγυρικά οι ισχυρισμοί των κυβερνητικών στελεχών» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ειδικότερα το χρονικό διάστημα Σεπτ. ‘15 – Σεπτ. ‘16, ο αριθμός των τακτικών υπαλλήλων μειώθηκε κατά 326 υπαλλήλους, ενώ για το ίδιο διάστημα το προσωπικό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας αυξήθηκε κατά 853 υπαλλήλους.

«Όχι μόνο δεν αυξήθηκε το προσωπικό, αλλά από τον Ιανουάριο του 2015 έως το Σεπτέμβριο του 2016, μειώθηκε κατά 553 υπαλλήλους που υπηρετούν στο Υπουργείο Υγείας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Μάλιστα, μειώνονται κατά πολύ οι μόνιμοι υπάλληλοι και αντικαθίστανται με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Αυτές είναι οι αθρόες προσλήψεις στην Υγεία που επικαλείται η κυβέρνηση!» τονίζει ο κος Γιαννάκος.

Ανάλογο συμπέρασμα βγάζει κανείς κι από τα στοιχεία του ESY.net (Πληροφοριακό Σύστημα Υπουργείου Υγείας), σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αφού προκύπτει ότι το προσωπικό των Νοσοκομείων τον Ιανουάριο του 2015 ήταν 69.223 και τον Μάιο του 2016 ήταν 61.528. Δηλαδή, σε ενάμιση χρόνο μειώθηκε κατά 7. 695 υπαλλήλους!

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι οι ζωές των ασθενών, αλλά τα ρουσφέτια, οι διευθετήσεις και οι εξυπηρετήσεις» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στηλιτεύει, παράλληλα, τη στάση των νεοδιορισθέντων Νοσοκομειακών Διοικητών: «Αντί να πιέζουν για προσλήψεις προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση (τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν το στοιχειώδες υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν το Ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό), βγάζουν ανακοινώσεις σε βάρος της ΠΟΕΔΗΝ, κατά παραγγελία του Υπουργείου Υγείας. Άξιος ο μισθός τους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου