Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Υπερψηφίσθηκαν από όλα τα κόμματα – πλην Χ.Α.

– την Πέμπτη τα αναδρομικά για τους γιατρούς του ΕΣΥ – 
Δείτε όλη την τροπολογία στο healthview.gr
Του Βασίλη Βενιζέλου

Παρά τις αρνητικές αιτιάσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), υπερψηφίσθηκαν τελικώς την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου από όλα τα κόμματα της Βουλής – πλην Χρυσής Αυγής – τα αναδρομικά για τους πανεπιστημιακούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους ενστόλους όλων των κατηγοριών, τους δικαστές κ.ά.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για το πρώτο μέτρο από τη σειρά των θετικών μέτρων, τα οποία θα φέρει με νομοσχέδια στη Βουλή, από τον Νοέμβριο έως τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Η καταβολή των αναδρομικών αφορά ένστολους, πανεπιστημιακούς, διδάσκοντες ΤΕΙ και ερευνητικών ιδρυμάτων, δικαστές και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), γιατρούς του ΕΣΥ, μουσικούς (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ο.κ.), καθώς και τους συνταξιούχους των ως άνω κλάδων.

Η σχετική ρύθμιση κατετέθη, το βράδυ της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, με τη μορφή τροπολογίας σε νομοσχέδιο, ενώ θα ακολουθήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και, εν συνεχεία, όλα τα υπόλοιπα θετικά μέτρα, τα οποία έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την τροπολογία τα αναδρομικά ανά κατηγορία θα αφορούν στα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

– Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από 1.8.2012 έως και 31.12.2016

– Για τους Ιατρούς του ΕΣΥ , τους Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Επικουρικούς Ιατρούς και Ειδικευόμενους Ιατρούς από 13.11.2014 έως και 31.12.2016.

-Για τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι., στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Π.) και το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) και του Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Δ.Ι.Π.) των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), τα μέλη του Διδακτικού και Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), στους ερευνητές και Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες (Ε.Λ.Ε.) των ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων και τεχνολογικών φορέων του άρθρου 13α του ν. 4310/2014 (Α’ 258), καθώς και των ερευνητικών κέντρων της Ακαδημίας Αθηνών και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, από 1.1.2015 έως και 31.12.2016.

– Για τα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από 1.1.2015 έως και 31.12.2016

– Στους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από 1.8.2012 έως και 30.6.2014.

(‘Αρθρο 2

Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στο Ιατρικό Προσωπικό

1. Στους Ιατρούς του Ε.Σ.Υ., Ιατρούς Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., Επικουρικούς Ιατρούς και Ειδικευόμενους Ιατρούς και για όσο χρόνο αυτοί ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα από 13.11.2014 έως και 31.12.2016 καταβάλλεται, πλην της αποζημίωσης εφημεριών, εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με βάση τις ισχύουσες κατά την

31.7.2012 μισθολογικές διατάξεις, και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν με βάση τις διατάξεις του ν.4093/2012 (Α’ 222).Το χρηματικό ποσό του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζεται με αναφορά στο χρονικό διάστημα από 13.11.2014 έως και 31.12.2016.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία, οι προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κρατήσεις και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή του ποσού της προηγούμενης παραγράφου.

3. Οι διατάξεις του παρόντος δεν επηρεάζουν τις αποδοχές των Ιατρών του Ε.Σ.Υ., Ιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., Επικουρικών Ιατρών και Ειδικευόμενων Ιατρών, οι οποίες έχουν ληφθεί υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 155 του ν.4472/2017).

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου