Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Τα ανθεκτικά μικρόβια πλήττουν Ελλάδα και Ιταλία

Το 63,5% των λοιμώξεων εμφανίζεται στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με ανάλυση του ECDC, η ανθεκτικότητά τους έχει αυξηθεί από το 2007.


Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) διαπίστωσε ότι τα μικρόβια που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα προκαλούν 33.000 θανάτους κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη.

Το βάρος των λοιμώξεων που προκαλούν αυτά τα μικρόβια λέγεται ότι είναι συγκρίσιμο με αυτό της γρίπης, της φυματίωσης και του HIV μαζί.

Σύμφωνα με την ανάλυση του ECDC, η ανθεκτικότητά τους έχει αυξηθεί από το 2007. Η επιβάρυνση βρέθηκε να είναι η υψηλότερη στα βρέφη, ακολουθούμενη από άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, με την Ιταλία και την Ελλάδα να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων του ευρωπαϊκού οργάνου "Οι στρατηγικές για την πρόληψη και τον έλεγχο των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων απαιτούν συντονισμό σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και παρεμβάσεις προσαρμοσμένες στις εθνικές και τις τοπικές προκλήσεις".

Η ανάλυση μέτρησε την επιβάρυνση της υγείας από πέντε τύπους λοίμωξης που προκαλούνται από ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτηρίδια, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτήρησης της Αντιμικροβιακής Αντίστασης (EARS-Net) 2015.

Από τις συνολικές περιπτώσεις λοιμώξεων, το 63,5% αφορούσε την υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου