Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Στον αέρα ο οικογενειακός γιατρός λόγω των πολιτικών εξελίξεων! Τι μπλοκάρει


Στον αέρα φαίνεται ότι μένει -όπως άλλωστε αναμενόταν- ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, καθώς οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται ότι βάζουν φρένο στα σχέδια και της ηγεσίας του υπουργείου υγείας.

Όπως όλα δείχνουν, ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού θα μείνει μάλλον στα χαρτιά, δεδομένου ότι χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι ρυθμίσεις που έχει σχεδιάσει ο Υπουργός Υγείας.

Ούτως ή άλλως όμως ο οικογενειακός γιατρός δεν φαίνεται να έχει την απήχηση που ανέμενε η κυβέρνηση στον ελληνικό πληθυσμό.
Πάντως μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό περίπου 1,5 εκατ. πολίτες σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Με το ρυθμό αυτό εκτιμάται ότι θα χρειασθούν τουλάχιστον 1,5 με 2 χρόνια ώστε και να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των οικογενειακών γιατρών σε ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ και να εγγραφούν οι πολίτες.

Ωστόσο ο ρυθμός αυτός εξέλιξης του θεσμού του οικογενειακού γιατρού θα ανακοπεί στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές πριν τον Οκτώβριο.

Εξάλλου πολλά κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν οι εκλογές να διεξαχθούν στον Μάιο.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, θα μπλοκάρει αυτομάτως και η διαδικασία των προσλήψεων των οικογενειακών γιατρών στις ΤΟΜΥ. Και ήδη προετοιμάζεται η επόμενη προκήρυξη για τις προσλήψεις. Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά: «Έρχεται τρίτη και καλύτερη νέα προκήρυξη για προσωπικό στις ΤΟΜΥ στις αρχές του 2019! Όλες οι πληροφορίες»

Στο υπουργείο Υγείας λένε πληροφορίες του HealthReport.gr επικρατεί ούτως ή άλλως πονοκέφαλος για τον οικογενειακό γιατρό, τόσο επειδή ο θεσμός έχει μπλοκάρει από την άρνηση του ιατρικού κόσμου να συμμετάσχει και επειδή η αποτυχία του νέου συστήματος δεν ευνοεί πολιτικά την κυβέρνηση η οποία είχε σημεία τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

5 σχόλια:

  1. Και χωρις πολιτικες εξελιξεις να υπηρχαν, ο θεσμος εχει αποτυχει εν τη γενεσει του, διοτι ειναι αδυνατο να στηριχτει σε μια χουφτα αναλφαβητα καυκασια γεροντια που δινουν ZANTAC στον πονοκέφαλο...
    Η αγραμματοσυνη γέροντες ειναι η χειρότερη κατάρα που μπορει να σου τύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε εμας στην κεντρική Ελλάδα και από ότι πληροφορούμαι και στην Β.Ελλαδα μόνο κάτι τεταρτοτελευταιους από άποψη γνώσεων έχουν στα ΤΟΜΥ.
    Αλήθεια όσοι γιατροί εργάζονται στα ΤΟΜΥ το λένε,η ντρέπονται ακόμα και να το πουν;
    Την περασμένη εβδομάδα σε μια παρέα,μια συνάδελφος προσπαθούσε να πείσει ότι αυτή εργαζόταν σε κέντρο υγείας της περιοχής,και την μετακίνησαν σε ΤΟΜΥ...
    Εντάξει,όταν έφυγε,έπεσε πολύ γέλιο.
    Και η γελοιότητα,σε συνδυασμό με την ανικανότητα,
    τα τεράστια ελλείμματα γνώσεων τους,και την παροιμιώδη τεμπελιά τους,προκαλεί πικρό γέλιο.
    Ποιος νορμαλ άνθρωπος θα εμπιστευθεί την υγεία του στα ΤΟΜΥ;
    Εσείς θα πηγαίνατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΣΑΜΠΑ ΝΑΙ.ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ.
      ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΩΗΝ ΕΟΠΥΥ.

      Διαγραφή
    2. Ο κόσμος πάντως μας προτιμά χαφιεδακο του ΣΥΡΙΖΑ 8.51 οπότε σε έχουμε ......Χ.σμενο!
      Πραγματικός ιατρός συμβεβλημενος

      Διαγραφή
  3. Και η Νέα Δημοκρατία να έρθει, το ίδιο πρόγραμμα θα προχωρήσει. Όποιος πιστεύει ότι κάποιο κόμμα θα διαθέσει περισσότερα λεφτά στους γιατρούς, είναι μακριά νυχτωμένος! Και η ΝΔ με τα καυκάσια γερόντια θα προχωρήσει! Αν κάποιος έχει ακούσει, ότι θα κάνει κάτι άλλο, να το πει και σε μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή