Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Κρούσματα απάτης μέσω παραπλανητικών τηλεφωνημάτων σε ιατρούςΚρούσματα απάτης από αγνώστους που χρησιμοποιούν όνομα ιατρού μέλους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών καταγγέλλει ο ΙΣΠ, επισημαίνοντας πως παραπλανούν τηλεφωνικά άλλους συναδέλφους ζητώντας χρηματικά ποσά.

Health pharma.gr

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει με ανακοίνωση τα μέλη του, και εφιστά την προσοχή τους να αγνοήσουν τέτοιου είδους κλήσεις διότι πρόκειται για απάτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο επιτήδειος χρησιμοποιεί το όνομα πατρινού γιατρού και προσπαθεί να εξαπατήσει συναδέλφους του. Ωστόσο, o ίδιος ενημερώθηκε από συναδέλφους του πως άγνωστο άτομο χρησιμοποιεί το όνομα του, επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους γιατρούς και τους ζητάει χρηματικά ποσά.

«Υπάρχουν κάποιοι περιστατικά όπου επιτήδειοι καλούν συστηματικά γιατρούς στο τηλέφωνο και ζητούν χρήματα, επικαλούμενοι θέματα υγείας» όπως επισημαίνει η κ. Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του ΙΣΠ, μιλώντας στο healthpharma.gr

«Αυτό δεν συμβαίνει μόνο εδώ, στην Πάτρα. Κρούσματα έχουν καταγραφεί και στο Μεσολόγγι. Έχουν γίνει μηνύσεις και αναμένουμε από τις αστυνομικές αρχές και την ασφάλεια να εντοπίσει τους δράστες. Υπάρχει περιστατικό όπου απέσπασαν χρήματα από συνάδελφο ιατρό. Το ποσό φημολογείται ότι ανέρχεται μεταξύ των 2 με 3 χιλιάδων. Έχουμε δώσει τον αριθμό λογαριασμού και τους αριθμούς των τηλεφώνων που γίνονται οι κλήσεις, οπότε μπορεί να γίνει ταυτοποίηση» σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγγελθεί τουλάχιστον τρία τέτοια κρούσματα απάτης.

Συνιστάται σε άτομα εμπλεκόμενα με τον ιατρικό κλάδο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις.

Τονίζεται πως για τις ανωτέρω παράνομες ενέργειες έχουν ενημερωθεί οι Αστυνομικές Αρχές οι οποίες καλούνται να πράξουν τα δέοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου