Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Άρχισε τα τηλεφωνήματα ο νέος Υπουργός

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Συναντήσεις και διερευνητικά τηλεφωνήματα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η πρώτη ημέρα του Βασίλη Κικίλια στην Αριστοτέλους.

Συνεχή ραντεβού έχει από το πρωί ο νέος Υπουργός Υγείας, ο οποίος μετά το Υπουργικό Συμβούλιο και με το φάκελο των προτεραιοτήτων του Υπουργείου ανά χείρας συναντά στελέχη της Υγείας και διερευνά τις επιλογές του για τις θέσεις κλειδιά. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας συνάντησε νωρίτερα τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ (επίσης συνονόματο του) Βασίλη Πλαγιανάκο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του Οργανισμού και τα ανοικτά μέτωπα.

Τη σκυτάλη πήραν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου. Οι κ.κ. Γιαννόπουλος και Μπασκόζος αναμένεται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, όπως άλλωστε έκανε και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, υπεύθυνος για την ΠΦΥ, Στ. Βαρδαρός. Αν και βέβαια, ο κ. Βαρδαρός αποφάσισε να μην κοινοποιήσει την παραίτηση του μέσω της επίσημης οδού, του γραφείου τύπου του Υπουργείου, αλλά μέσω λογαριασμού συνεργάτη του.


Πάντως, μέχρι στιγμής, η νέα ηγεσία της Αριστοτέλους δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της για τους εκλεχτούς της για τις βασικές θέσεις. Ωστόσο, σήμερα ο κ. Κικίλιας έκανε αρκετά διερευνητικά τηλεφωνήματα σε πρόσωπα ανά την Ελλάδα, που πιθανόν να αναλάβουν τις θέσεις διοικητών στο ΕΣΥ, ώστε να μάθει αν ενδιαφέρονται, αν και πότε μπορεί να είναι διαθέσιμοι.
Η πρώτη συνάντηση της ημέρας

Ωστόσο, η πρώτη συνάντηση του νέου Υπουργού Υγείας στο γραφείο του στην οδό Αριστοτέλους ήταν λιγότερο αναμενόμενη. Σύμφωνα με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Β. Κικίλιας συναντήθηκε με την κ. Αγγελική, μια από τις γυναίκες που εργάζονται στην καθαριότητα του Υπουργείου. Τα χαμόγελα στο φωτογραφικό ενσταντανέ είναι πλατιά.

1 σχόλιο:

  1. Ο Βαρδαρός παραιτήθηκε μέσω fb και επαίρεται για το έργο του δλδ τις ΓυφτοΤΟΜΥ,τους οικ/κους γιατρούς που κανείς δεν τους επιλέγει γιατί όλοι εμπιστεύονται το δικό τους γιατρό,τον ιατρικό φάκελλο που δεν ξεκίνησε,το ανύπαρκτο ηλεκτρονικό ραντεβού,τις συμβάσεις με τους ειδικούς γιατρούς που έμειναν στις διαπραγματεύσεις,την ισοπέδωση του ιδιωτικού εργαστηρίου,τις αμοιβές πείνας στους συμβεβλημένους γιατρούς και τα υπερκέρδη των σουπερ μάρκετ της υγείας.Αυτά ας τα έχει υπ'όψη ο νέος Υπουργός και να ξέρει ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.Αυτό που οικοδομήθηκε στις πλάτες του Έλληνα γιατρού από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξηλωθεί αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή