Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Θεομηνία στη Χαλκιδική: Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών, σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Ο επίσημος τελικός απολογισμός της χθεσινής θεομηνίας στην Χαλκιδική από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) καταγράφει 6 νεκρούς και 23 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων της θεομηνίας που έπληξε χθες το βράδυ την Χαλκιδική μετρά 6 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, 6 τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης -μεταξύ αυτών μία γυναίκα που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής και δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο- 12 τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου, αλλά και 5 παιδιά στα οποία παρέχεται νοσηλεία στο “Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή της γυναίκας που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η οποία έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Θεομηνία Χαλκιδική: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στα νοσοκομεία

Αναλυτικά:

Παπανικολάου – Οι 6 τραυματίες στο Παπανικολάου είναι κυρίως ορθοπεδικά και χειρουργικά περιστατικά, που υπέστησαν τραύματα από πτώσεις αντικειμένων. Ο ένας από αυτούς είναι πιο σοβαρά, όμως, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο

Νοσοκομείο Πολυγύρου – Οι 12 τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου είναι ελαφρά τραυματισμένοι και παραμένουν προληπτικά στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, αφού οι γιατροί τους πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Νοσοκομείο “Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης – Τα 5 παιδιά που μεταφέρθηκαν στο “Γεννηματάς” έχουν ελαφρά και επιπόλαια τραύματα και ίσως σήμερα τους δοθεί εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου