Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Παραδοχή Ξανθού: Στα 250 εκατ. ευρώ το χρόνο η δαπάνη για τους ανασφάλιστους

Αποτέλεσμα εικόνας για ΞΑΝΘΟΣΤο ποσό βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας

Βασίλης Βενιζέλος - parapolitika.gr

Ένα μέγεθος το οποίο βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας έδωσε στη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο τέως υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Πρόκειται για το ύψος της ετήσιας δημόσιας δαπάνης για την ασφαλιστική κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι το ποσό αυτό ανέρχεται σε… 250 εκατ. ευρώ το χρόνο και, κάτι το οποίο δεν ανέφερε ο ίδιος, επιβαρύνει τη δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, δηλαδή την φαρμακευτική δαπάνη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), το σύνολο της οποίας είναι εδώ και λίγα χρόνια καθηλωμένο στο 1,945 δις. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ποσό το οποίο ανέφερε ο Ανδρέας Ξανθός αντιστοιχεί για 1,5 φορά στο χρηματικό ποσό το οποίο καταβάλλει κάθε μήνα ο ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση των φαρμακοποιών της χώρας μας…

Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν ως πάγιο αίτημά τους την εξαίρεση της δημόσιας δαπάνης για την κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων από το ετήσιο πλαφόν της δημόσιας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης.

3 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει, πληρώνουν τα.......ζώα οι γιατροί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 80 εκ. μετά η δαπάνη για τους συμβεβλημενους, για να παίρνουμε 10 € μικτά, δηλαδή 8 μετά τον ΦΕΕ, δηλαδή 4 μετά από ΕΦΚΑ/ΦΕ!! Αν βάλετε και τα 150 εκ. πλεόνασμα του ΧΡΕΟΠΥΥ καταλαβαίνετε γιατί δεν μα πληρώνουν αξιοπρεπώς, έτσι συνάδελφοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιος τα πληρώνει ΞανθοΜαδουρο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή