Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Δελτίο τύπου ΠΙΣ: Άϋλη συνταγογράφηση

Αθήνα 15 Ιουλίου 2020 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Κανονικά θα πρέπει να πραγματοποιούν επισκέψεις στα ιατρεία οι ασθενείς και ειδικά οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, προκειμένου να εξετασθούν και να λάβουν είτε τη συνταγή φαρμάκων τους, είτε παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις. 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογoς (ΠΙΣ) υπογραμμίζει ότι μπορεί το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων να συνεχίζει να υφίσταται παρά την άρση των μέτρων της καραντίνας και πλέον να ετοιμάζονται και τα άυλα παραπεμπτικά για εξετάσεις, δε σημαίνει όμως ότι αντικαθιστούν τη φυσική επίσκεψη σε γιατρό. 

Η κλινική εξέταση από τον γιατρό αλλά και η επιστημονική του συμβουλή, εξακολουθούν να αποτελούν τη βάση της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας, ειδικά την περίοδο αυτή που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πιθανό νέο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Ο ΠΙΣ τονίζει ότι οι ασθενείς και ειδικά οι χρονίως πάσχοντες θα πρέπει να συνεργάζονται στενά με τους γιατρούς, ώστε να αντιμετωπισθούν ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Να σημειωθεί πως οι γιατροί δεν είναι υποχρεωμένοι να χορηγούν άυλες συνταγές φαρμάκων ή άυλα παραπεμπτικά σε ασθενείς που δεν έχουν εξετάσει προηγουμένως. 

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα ιατρεία αλλά και σε όλες τις δομές υγείας με μάσκα, ενώ θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα και τις αποστάσεις υγειονομικής ασφάλειας. 

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. 

Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας 

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου 

Πλαστικός Χειρουργός             Αγγειοχειρουργός

1 σχόλιο:

  1. KAΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ Η ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΥΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ (ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΡΟ 2ΕΤΙΑΣ Ν Α ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 6ΜΗΝΕΣ,ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ).Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ 3 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή