Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Άρχισαν οι άγριες περικοπές αναλώσιμων υλικών στα νοσοκομεία! Έγγραφο ντοκουμέντο μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας

Πέμπτη 7 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ξεκίνησαν για τα καλά οι άγριες περικοπές ακόμη και βασικών αναλώσιμων υλικών στα νοσοκομεία για λόγους …οικονομίας.

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διατρανώνει ότι αύξησε …γενναία τα κονδύλια για το ΕΣΥ, η πράξη ωστόσο άλλα δείχνει.

Καθημερινά στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας κουρεύονται βασικά υλικά, προκειμένου να μην ξεφύγουν οι προϋπολογισμοί και δε φθάσουν τα χρήματα.
Κουρέματα στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας

Η αρχή είχε γίνει από τον Ευαγγελισμό όπου ξεκίνησε από πέρυσι ακόμη και ο περιορισμός των ιατρικών πράξεων για να μην ξεφύγει η δαπάνη. Διαβάστε ΕΔΩ το άγριο κούρεμα υλικών που έγινε στον Ευαγγελισμό λόγω τρόικας: «Άγριο κούρεμα δαπανών στα νοσοκομεία με εντολή δανειστών! Κόβονται ιατρικές πράξεις»!

Τώρα φαίνεται ότι σειρά είχε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας Γ.Γεννηματάς, όπου με εντολή του Διοικητή, τα υλικά παραγγέλνονται με το σταγονόμετρο. Μάλιστα συστήνεται, οι γιατροί να ακολουθούν μεθόδους όπου δε χρειάζονται… δαπανηρά υλικά, παρακάμπτοντας πιθανώς ακόμη και την ιατρικήεπιλογή τους για τη θεραπεία των ασθενών τους.

Το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα το HealthReport.gr δείχνει ακριβώς την τακτική που ακολουθείται. Η οδηγία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προκειμένου να επαρκέσουν οι διατιθέμενες πιστώσεις έτους 2018 για τα υλικά που παραγγέλνονται, του υγειονομικού και ορθοπεδικού αναλώσιμου υλικού, των αντιδραστηρίων, των ιατρικών αερίων και των VAC, είτε ως μαζικά είτε ως ονομαστικές χρεώσεις, να παραγγέλνονται κατά προτεραιότητα τα απολύτως αναγκαία και επείγοντα, ενώ όπου είναι εφικτό να επιλέγεται μέθοδος όπου δεν απαιτούνται δαπανηρά υλικά. Όλα τα ανωτέρω θα εκτελούνται εφόσον δεν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών του Νοσοκομείου».

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που παρουσιάζει το HealthReport.gr:


Η νέα οδηγία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, δείχνει όπως φαίνεται ακριβώς τις πιέσεις που δέχονται οι αρμόδιοι των νοσοκομείων για να συγκρατήσουν τις δαπάνες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να περιορίζουν τις απαραίτητες αγορές αλλά να επιχειρούν να κουρέψουν και τις ιατρικές πράξεις ώστε να μην ξεφύγει ο προϋπολογισμός.

2 σχόλια:

  1. Λεφτά όμως για τις κτηνιατρικες τσαντιροβοθρογυφΤΟΜΥ.....υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαρδαπαρασιτο: κάπως πρέπει να περιδσεψουν λεφτά για τα 186 εκ. λειτουργικά των κηφήνων του χτΕΟΠΥΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή