Σελίδες

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ & ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ


ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ & ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Από Α.Ρ.Σ.Ι. - Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, 25/5/15

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου ...

Νοσοκομείο Νίκαιας : Η 2η ΥΠΕ δίνει εντολή για ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ από το νοσοκομείο προς το ΚΥ Καρπάθου, γιατρού χειρουργού ΩΡΛ, 62 ετών (!).

Παρά την καταγγελία της 5μελούς ΕΙΝΑΠ 
( http://arsigr.blogspot.gr/2015/05/2.html) και παρά τις σχετικές παρεμβάσεις από τους προέδρους ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ, η εντολή δεν έχει ανακληθεί. Επίσης, η 2η ΥΠΕ για άλλη μια φορά“απειλεί” εγγράφως πως θα κάνει το ίδιο για παθολόγους, παιδιάτρους, καρδιολόγους, γενικούς γιατρούς και άλλες ειδικότητες. Για ακόμα ένα καλοκαίρι η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ προσπαθεί να “πασαλείψει” το πρόβλημα έλλειψης γιατρών στα νησιά μετακινώντας διά της βίας γιατρούς από τα νοσοκομεία του Πειραιά τα οποία έχουν τεράστια προβλήματα έλλειψης προσωπικού και στα οποία ούτως ή άλλως διακομίζονται όλα τα σοβαρά περιστατικά από Κυκλάδες και Β. Αιγαίο. Και αυτό σε μια περίοδο που η ανεργία των νέων γιατρών έχει πάρει τραγικές διαστάσεις, και αυτοί αναγκάζονται να μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό.

“Αττικό” : ενώ είναι γνωστό το δραματικό πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο όπως άλλωστε σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, και ενώ δεν έχει ακόμα ούτε μία πρόσληψη, μετακινούνται προς τα ... γραφεία (!) της 1ης και της 2ης ΥΠΕ νοσηλευτές οι οποίοι προφανώς έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη” για να “αναλάβουν” διοικητικές θέσεις (http://somateioattikon.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html). Το νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό υπερεξοντώνεται εργασιακά σε άθλιες συνθήκες, και από την άλλη οι ρουσφετολογικές αποσπάσεις “ημετέρων” σε βολικές θεσούλες καλά κρατούν ...

Οι επαναλαμβανόμενες αυτές εξώφθαλμες αδικίες καταρρακώνουν τελείως το ηθικό του εναπομείνοντος ολιγάριθμου υγειονομικού προσωπικού, χάρη στην αυτοθυσία του οποίου κρατιέται όρθιο ό,τι έχει απομείνει απ το ΕΣΥ.

κ.κ. Κουρουμπλή και Ξανθέ, το “είμαστε καλύτεροι από τους προηγούμενους” χρειάζεται να αποδεικνύεται στην πράξη, όχι μόνο να δηλώνεται στα λόγια ...

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να ανακληθούν αμέσως τόσο οι αναγκαστικές μετακινήσεις όσο και οι ρουσφετολογικές αποσπάσεις

Να καλυφθούν άμεσα τα κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

1 σχόλιο: