Σελίδες

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η 6η ΥΠΕ ζητά εντός τριών ημερών να κλείσουν τα ιατρεία τους 40 γιατροί αν θέλουν να μπούν στο ΕΣΥ !

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ

Πάτρα - Δυτική Ελλάδα
http://www.tempo24.gr/

Να κλείσουν τα ιατρεία τους έως την προσεχή Παρασκευή, εάν θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, καλούνται σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, 40 γιατροί της Πάτρας που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση.

Συγκεκριμένα παρέλαβαν επιστολή από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία φέρει την υπογραφή του Διοικητή Γιώργου Γιαννόπουλου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως εάν θέλουν να συμπεριληφθούν στο ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ θα πρέπει να βάλουν «λουκέτο» στα ιατρεία τους.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των παραληπτών – γιατρών, καθώς όπως επισημαίνουν, βάσει της προσωρινής δικαστικής απόφασης που έχουν στα χέρια τους, μετά την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη, για το συγκεκριμένο θέμα, τους επιτρέπεται να εργάζονται ταυτόχρονα στον ιδιωτικό και το Δημόσιο Τομέα, έως ότου τελεσιδικίσει η υπόθεση.

Μάλιστα όπως καταγγέλλεται είναι ανήκουστο, να καλούνται εντός τριών ημερών να κλείσουν τα ιατρεία τους.

Σε επικοινωνία που είχε το tempo24.gr, με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Γιώργο Γιαννόπουλο, δήλωσε πως «Ο νόμος δεν επιτρέπει να απασχολείται κάποιος γιατρός στο ΕΣΥ και την ίδια ώρα να διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο».

Ερωτηθείς σχετικά με το χρονικό όριο που ζητείται από τους γιατρούς, να υποβάλλουν στην ΥΠΕ, βεβαίωση αναστολής της λειτουργίας των ιατρείων τους, ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε πως αυτό γίνεται προκειμένου να προχωρήσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ένταξη τους στο ΕΣΥ και να διασφαλιστούν τα χρήματα για την μισθοδοσία τους.

8 σχόλια:

  1. ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ......ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ.......ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΥ......ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ....ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ....ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ.ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ.
    ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ 980 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΡΩΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΕΝΤΑΧΤΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΑ;ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;ΕΜΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 37% ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ 4%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας παρακάλεσε κανένας να ενταχθείτε στο σύστημα και μάλιστα με μικρές απολαβές και
      χωρίς ακόμα να έχει θεσπισθεί το νομοθετικό πλαίσιο.Σας δόθηκε η ευκαιρία απλά να επιλέξετε το ιατρείο σας αν σας ικανοποιεί , η το σύστημα με τα κάποια προβλήματα που ακόμη βρίσκονται σε στάδιο επίλυσης.Εσείς όμως προσφύγατε στα δικαστήρια για να εξακολουθήσετε να βρίσκεσθε σε 2 βάρκες.Τώρα που βγήκε αυτή η απόφαση ,να ρωτήσετε τους δικαστές, με ποιό σκεπτικό πήραν την απόφαση;;; Δεν γνώριζαν οτι το ΠΕΔΥ είναι για πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρούς οπως και το ΕΣΥ;;;;
      Το ΙΚΑ τελείωσε. ο ΕΟΠΥΥ κάνει μόνο συμβάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία.
      Αντε λοιπόν να ενημερωθείτε. ( απο τους δικαστές )

      Διαγραφή
    2. sosto to 2o sxolio an ton fasistiko nomo tou Adoni den ton eixe tora o Syriza ti tha ekane tha ton ekane tora

      Διαγραφή
    3. οι δικαστες λενε οτι τα δικαστηρια ειναι πανω απο ολα ποιος πρεπει να ενημερωθει εσεις η΄ εμεις,βασιλικοτεροι του βασιλεως σε ενα φασιστικο νομο του Γεωργιαδη που βρηκατε και απο εκει πατε να περασετε την θεση ταχα του Συριζα χωρις να βλεπετε οτι δεν λειτουργει τιποτα στην υγεια,και ασχολειστε με τους 40 γιατρους με τα ασφαλιστικα μετρα-ειναι κακια-ζηλεια-μικροψυχια-λες και δεν ξερετε τι γινεται απο ολους τους αλλους ...........

      Διαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΜΟΙΒΗ.
    ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΚΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΣΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥς ΕΛΕΓΑΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΣΑΝ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΟΧΟΙ ΟΜΩΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΑ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ 1150 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ; ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΟΙ ΑΔΩΝΗ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΜΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΟΧΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΚΑΣΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΛΕΦΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1995 ΕΚΤΟΤΕ ΤΡΙΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΔΥ. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ . ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΥ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ (ΠΕΔΥ- ΙΑΤΡΕΙΟ- ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ- ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΕΞΕΛΙΞΗ- ΜΙΣΘΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α΄- ΑΡΓΟΤΕΡΑ Δ/ΝΤΗ ΕΣΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΔΡΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ) ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ???? ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΑΦΟΒΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΦΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ Η ΞΕΝΙΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή