Σελίδες

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Λίγοι αλλά «ηχηροί» κατάφεραν να δουν τον Ανδρέα Ξανθό στην Αριστοτέλους

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια πορείας της ΠΟΕΔΗΝ στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν για τους συμβασιούχους. Οι εργαζόμενοι κρατούσαν ψωμί και θηλιές για να συμβολίσουν την ¨θηλιά" που βάζει στο λαιμό τους η κυβέρνηση και ότι έχουν ανάγκη να βγάλουν το "ψωμί" τους.

Περί τα 15 άτομα επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο, αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κτίριο. Τη στιγμή εκείνη, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άρχισαν να χτυπούν τα κατεβασμένα ρολά. Τελικά πέτυχαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία:

Για «ομηρία ως τις εθνικές εκλογές και μετά απόλυση» κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ προσωποποιώντας το πρόβλημα και αναφέροντας ως υπεύθυνο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη για τον οποίο αναφέρουν ότι «παίζει με το επαγγελματικό μέλλον των 12.000 συναδέλφων που εργάζονται στις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με ελαστικές μορφές απασχόλησης αδιαφορώντας για την λειτουργία των Νοσοκομείων. Από τους λεονταρισμούς κατά των δικαστών που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα κατά την συνάντησή μας, φθάσαμε σήμερα στην πλήρη συμμόρφωση στις υποδείξεις των δικαστών και μάλιστα με στρεβλό, δόλιο τρόπο που οδηγεί σε απόλυση όλων...

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρά τις δεσμεύσεις παρατείνει την αγωνία των συμβασιούχων για πέντε μήνες και μετά τους απολύει και βέβαια υπό την αίρεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δεχθεί την εν λόγω διάταξη και να εγκρίνει τη μισθοδοσία. Οι Δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ζήτησαν την απόλυση του συμβασιούχου προσωπικού, αλλά έκριναν ότι με βάση το Σύνταγμα δεν μπορούν να εργάζονται με συνεχείς ανανεωμένες συμβάσεις πέραν του 24μήνου αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο αναπληρωτής υπουργός αντί να μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου του επικουρικού και πρώην εργολαβικού προσωπικού με ταυτόχρονη σύσταση οργανικών θέσεων όπου δεν υπάρχουν τους απολύει όλους».

1 σχόλιο:

  1. Μετά τις 16/07 ο Ξανθοκηφηνας θα γίνει Μελαχροινοκηφηνας από τις μπάτσες των ασφαλισμένων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή