Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

"Θύελλα" στο πολιτικό σκηνικό : "Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ" , εκβιασμοί και "πολλά λεφτά"



Του Δημήτρη Γκάτσιου - Capital.gr

"Φωτιές" στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ανάβουν τα στοιχεία που απέστειλε, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής. Κυβερνητικά στελέχη, στον απόηχο του πρώτου κύματος της θύελλας, η οποία αναμένεται να έχει πολλαπλά επεισόδια, επισημαίνουν ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά στην αποκάλυψη ενός "αδίστακτου παρακράτους", τη στιγμή που στο…κάδρο μπαίνει ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τον οποίο ζητούνται άμεσες απαντήσεις. 

"Διαπιστώνεται ότι πράγματι υπήρχε ένα παραδικαστικό-παρακρατικό κύκλωμα που έβγαζε λεφτά, όπως έλεγε ο κ. Παππάς, και σκευωρούσε ώστε να σπιλώσει τη φήμη αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτεται την ίδια στιγμή ότι άλλο παρακρατικό κύκλωμα, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσε επιθέσεις και μεθόδευε συλλήψεις δημοσιογράφων που αντιπολιτεύονταν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας πού ήταν; Δεν γνώριζε τίποτα; Δεν άκουσε ποτέ κάτι; Οφείλει να μιλήσει και να διευκρινίζει παράλληλα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ηγείται είναι πράγματι ένα… μαγαζί", σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί παράγοντες. Με το περιλάλητο "ηθικό πλεονέκτημα" της Κουμουνδούρου να δέχεται, όπως επισημαίνεται, ακόμα ένα ηχηρό ράπισμα στο δρόμο προς την πλήρη κατάρρευσή του, κυβερνητικά στελέχη αναδεικνύουν τρεις πτυχές από τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Μιωνής. Όπως αναφέρουν:

Ο Νίκος Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος όπου συμμετείχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο τότε υπουργός Επικρατείας φέρεται να δηλώνει μάλιστα, αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι "κάποιοι βγάζουν λεφτά" και μάλιστα "πολλά λεφτά". Παραδέχεται λοιπόν ότι κάποιοι στην κυβέρνηση πλουτίζουν όμως αυτό που τον ενοχλεί είναι ότι εργάζονται για τον εαυτό τους κι όχι "για το μαγαζί".

Επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Παππά και τον επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, οι δύο τότε υπουργοί "συζητούσαν" με επιχειρηματία για... "εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις". Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν κατ’ αυτόν τον τρόπο για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου "να βγει να μιλήσει" εναντίον της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού. Το παρακράτος, δηλαδή, θέλοντας να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τότε είχε πρόσφατα εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έβαζε στο στόχαστρο την σύζυγό του. Ακολουθούν οι γνωστές επιθέσεις εναντίον της.

"Ήθελαν να συγκροτήσουν παρακράτος"

"Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, θεμέλιο της Δημοκρατίας, προσπάθεια αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους "αρμούς της εξουσίας", όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Και ο κ. Παππάς φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Τα ερωτήματα πλέον στρέφονται προς το πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Ως τότε πρωθυπουργός γνώριζε για όλα αυτά; Μπορεί το "δεξί του χέρι" να λειτουργούσε εν αγνοία του; Το παρακράτος είναι προφανές ότι είχε και τη δική του σφραγίδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μιλήσει", τονίζουν στελέχη της κυβέρνησης, "Κάποιοι ανήθικοι, εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη κατάσταση την οποία είχε περιέλθει η χώρα, εξαπάτησαν του Έλληνες προκειμένου να εκλεγούν στην εξουσία. Και αφού τα κατάφεραν, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκαν ήταν πώς να βγάλουν λεφτά. Προκειμένου να βγάζουν λεφτά για πολλά χρόνια αποφάσισαν να γίνουν καθεστώς. Και για να γίνουν καθεστώς, προχώρησαν στη συγκρότηση παρακράτους. Αυτή ήταν η φιλοσοφία, η ιδεολογία που τους καθοδηγούσε. Όλα αυτά επιβεβαιώνονται από τα ίδια τα γεγονότα. Για να πετύχουν τους στόχους τους, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να κατασκευάζουν ψευδείς ισχυρισμούς και συκοφαντικές επιθέσεις τόσο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσο και εναντίον του επόμενου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της συζύγου του", προσθέτουν.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικοί παράγοντες απαντούν και στις αναφορές του κ. Παππά περί…κατασκευασμένων συνομιλιών. Όπως σχολιάζουν, η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής αποφάσισε να στείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του κ. Παππά, καθώς και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο κ. Μιωνής, με το ερώτημα της ψευδορκίας. "Αυτό διότι οι διάλογοι που ακούγονται στο ηχητικό είναι εντελώς διαφορετικοί από όσα είχε καταθέσει ο κ. Παππάς στην επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Συνεπώς προκύπτει θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Αντί να μασά τα λόγια του ο κ. Παππάς ας πει: Έγινε η επικοινωνία με τον κ. Μιωνή ή όχι; Η φωνή που ακούγεται είναι η δική του ή όχι; Τα είπε αυτά που ακούγονται ή δεν τα είπε; Από την αντιπαραβολή της κατάθεσης του κ. Παππά και της ηχογραφημένης συνομιλίας διαπιστώνεται σειρά αντιφάσεων ή κενών από την πλευρά του πρώην υπουργού", επισημαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου