Σελίδες

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Κέντρα Υγείας: Μετά τα χειροκροτήματα έρχονται αγωγές από τους γιατρούς για άγριο κούρεμα στις εφημερίες

Σε αγωγές αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας -σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr – μετά το άγριο κούρεμα που έχουν υποστεί σε πρόσθετες εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει το 2019.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, σε περικοπή κατά 40% των πρόσθετων εφημεριών των γιατρών που εργάζονται σε Κέντρα υγείας και Νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προχώρησαν πρόσφατα οι αρμόδιοι της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η υπέρβαση που παρατηρήθηκε στις εφημερίες των γιατρών τόσο για το 2019 όσο και για το 2020, οφείλεται στις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο ΕΣΥ, με συνέπεια το ιατρικό προσωπικό να είναι υποχρεωμένο να εργάζεται πολύ περισσότερο από ότι προβλέπει ο νόμος. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το ρεπορτάζ: «Αιφνιδιαστική περικοπή υπεράριθμων εφημεριών κατά 40% σε Μονάδες Υγείας της 2ης ΥΠΕ»

Να υπενθυμιστεί ότι με διατάξεις που είχαν προωθηθεί πριν λίγο καιρό, οι πρόσθετες εφημερίες που είχαν υπερβεί το όριο του 9% για το χρονικό διάστημα από 01/01/2019 έως 16/10/2019 νομιμοποιήθηκαν.
Στη Δικαιοσύνη

Φαίνεται όμως πως όταν είναι να μειωθούν κονδύλια, εφευρίσκονται πάντοτε διάφορα τρικ. Γι αυτό και οι γιατροί έχουν προχωρήσει ήδη σε νομικές κινήσεις και σύντομα αναμένεται να καταθέσουν και αγωγές, διεκδικώντας τις δεδουλευμένες αποζημιώσεις τους.

Και το ζήτημα είναι πως οι ευθύνες για το κούρεμα 40% στις πρόσθετες εφημερίες του 2019 (8 μηνών), γίνονται μπαλάκι από τη μία υπηρεσία στην άλλη, από την ΥΠΕ στα νοσοκομεία και αντιστρόφως

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί διεκδικούν ακόμη με δικαστικές ενέργειες, χρήματα από αντίστοιχο κούρεμα που είχε γίνει πάλι σε πρόσθετες εφημερίες για τα έτη 2015-2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου