Σελίδες

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Κορονοϊός: 4.400 ενεργά κρούσματα μόνο στην Αττική – Ποιες νεαρές ηλικίες χτυπά και ο ρόλος των κορονοπάρτι

Μεγάλη η ενδοοικογενειακή μετάδοση λέει η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου
 HR

Αύξηση σοκ καταγράφεται στα ενεργά κρούσματα. Όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας κυρία Παπαευαγγέλου «ο χάρτης κοκκίνισε ξανά» και μιλώντας για την αυξημένη ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού.

Η ίδια μίλησε για την ανησυχητική εικόνα στην Αχαΐα, αλλά και τις… κρυφές συναντήσεις σε σπίτια.

«Καμπανάκι για Αττική και Θεσσαλονίκη»

«Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογίζεται στα 4.400 περίπου στην Αττική και αυξήθηκε περίπου 60% την τελευταία εβδομάδα», συμπλήρωσε, ενώ ανησυχητικά είναι τα πράγματα και στην Θεσσαλονίκη.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί, τα νέα κρούσματα είναι κυρίως στις ηλικίας 25- 44 ετών, ενώ μεγάλη είναι η ενδοοικογενειακή διασπορά. Βασικό ρόλο παίζουν οι κρυφές συγκεντρώσεις σε σπίτια.

Αναφερόμενη στους δήμους Πατρέων και Χαλκιδέων, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι εμφανίζουν «εκθετική αύξηση κρουσμάτων, ιδιαίτερα ανησυχητική» και προσέθεσε ότι «οι περιοχές αυτές ανησυχούν ιδιαίτερα την Επιτροπή των Επιδημιολόγων καθώς φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Τι είπε για τα σχολεία

Στην συνέχεια μίλησε για τα μέτρα που συζητήθηκαν στην επιτροπή, η οποία ανησυχεί για το εμπόριο και την κυκλοφορία του κόσμου τα σαββατοκύριακα. Ακόμη αποκάλυψε πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην «πειραχτούν» τα σχολεία.

«Είμαστε άλλη μια φορά σε ένα σταυροδρόμι, σε μια δύσκολη στιγμή που δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου