Σελίδες

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κατοικίδια-ρομπότ δίνουν χαρά σε οίκο ευγηρίας

Iatropedia newsroom

Σύμφωνα με το BBC που μεταδίδει την είδηση, το προσωπικό του οίκου λέει ότι ο θετικός αντίκτυπος στη διάθεση των ηλικιωμένων είναι εμφανής, ειδικά σε όσους έχουν άνοια

Παρηγοριά και συντροφιά σε κατοικίδια-ρομπότ, ειδικά φτιαγμένα για θεραπευτικούς σκοπούς, βρήκαν οι ηλικιωμένοι σε έναν οίκο ευγηρίας στο Lancashire της Βρετανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC που μεταδίδει την είδηση, το προσωπικό του οίκου λέει ότι ο θετικός αντίκτυπος στη διάθεση των ηλικιωμένων είναι εμφανής, ειδικά σε όσους έχουν άνοια.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του οίκου, τα ρομποτικά σκυλάκια και γατάκια «φέρνουν φιλία, χαρά και συντροφικότητα», ενώ πυροδοτούν συζητήσεις και ανακαλούν πολλές χαρούμενες αναμνήσεις στον κόσμο.

Τα κατοικίδια επινοήθηκαν από την ίδια εταιρεία παιχνιδιών που παρήγαγε τις φιγούρες Action Man, Furby και Mr Potato Head.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μελέτες έδειξαν ότι τα ρομποτικά ζώα μπορούν «να αμβλύνουν το αίσθημα της μοναξιάς και τα συμπτώματα κακής ψυχικής υγείας, να μειώσουν σημαντικά το άγχος και να προσφέρουν ηρεμία και παρηγοριά, ειδικά στους ηλικιωμένους». Κι όλα αυτά χωρίς να… μασάνε παντόφλες ή να λερώνουν τα χαλιά!

Φωτογραφία: iStock

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου