Σελίδες

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Απλήρωτοι οι προσωπικοί γιατροί από τον Ιανουάριο στα Κέντρα Υγείας σε Πειραιά και νησιά

Απλήρωτοι οι προσωπικοί γιατροί από τον Ιανουάριο στα Κέντρα Υγείας σε Πειραιά και νησιά

Οι προσωπικοί γιατροί των Κέντρων Υγείας δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος από τον Ιανουάριο

Μαρία Γλένη HR

Ανάστατοι είναι οι γιατροί που εργάζονται στα Κέντρα Υγείας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιά αλλά και των νησιών του Αιγαίου, καθώς αν και προσφέρουν υποχρεωτικά τις υπηρεσίες τους και ως “προσωπικοί γιατροί” παραμένουν απλήρωτοι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αν και οι γιατροί θα έπρεπε να είχαν εξοφληθεί για τους μήνες Ιανουάριο , Φεβρουάριο και Μάρτιο, μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Και αυτό γιατί με βάση την πληροφόρηση που έλαβαν πολλοί γιατροί από την 2η ΥΠΕ τα απαραίτητα κονδύλια δεν έχουν ακόμη εγκριθεί.

Από την άλλη όμως οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν εξοφληθεί για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και σε αυτή τη φάση γίνεται η εκκαθάριση για τον Απρίλιο.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας εργάζονται υποχρεωτικά και ως «προσωπικοί γιατροί» έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας, καθώς δεν είχε βρεθεί το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι το ιατρικό προσωπικό του δημοσίου (Κέντρων Υγείας, ΤΟΜΥ κλπ) λαμβάνει ως πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση για πληθυσμό εγγεγραμμένων από 1501 έως 2000 άτομα, περίπου στα 700 ευρώ καθαρά.

Προσωπικοί γιατροί με το… κιάλι

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξαγγέλλει αλλαγές και σχεδιασμούς για την πρωτοβάθμια αλλά ο θεσμός του προσωπικού γιατρού παραμένει μέχρι και σήμερα στον πάγο.

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας https://prosopikos.gov.gr μέχρι σήμερα το 43,5% του πληθυσμού παραμένει χωρίς προσωπικό γιατρό, καθώς οι γιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.

Στον θεσμό εγγεγραμμένοι γιατροί ως Προσωπικοί είναι συνολικά 3.502 οι οποίοι θα πρέπει να καλύψουν περίπου 8 εκατ. δικαιούχους.

Από αυτούς οι 2.208 είναι γιατροί των δημοσίων δομών που υποχρεωτικά ανέλαβαν επιπλέον καθήκοντα, ενώ 1.294 είναι ιδιώτες γιατροί.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ενώ οι γιατροί των δημοσίων δομών της 2ης ΥΠΕ παραμένουν απλήρωτοι, οι ιδιώτες προσωπικοί γιατροί πληρώνονται κανονικά.

3 σχόλια:

  1. Ολοι πρεπει να αναλαμβανουν την ευθυνη για τις επαγγελματικες τους επιλογες .Ας προσεχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κλαψτε τους που διπλασιασαν τα εσοδα τους και των δημοσεων δομων και οι ελευθεροεπαγγελματιες ΠΙ.
    Τους αλλους να σκεφτεστε που δεν εχουν καμμια συμβαση και κυριως τους νεους συναδελφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eιναι αξιοπρεπεις και επιστημονες ,οχι υπαλληλοι μολυβοσπρωχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή