Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Γεωργιάδης: Κίνητρα 2.100 ευρώ επιπλέον τον μήνα και δωρεάν σπίτι σε γιατρούς στα νησιά

Συντάκτης:
Virus

Κίνητρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας για τους ιατρούς που θα εργαστούν στα νησιά. Χρήματα και δωρεάν διαμονή θα μετάβουν οι γιατροί του ΕΣΥ που θα παρέχουν υπηρεσίες σε νησιώτες και τουρίστες.

Διάταξη προώθησε το Υπουργείο Υγείας η οποία θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα ψηφιστεί άμεσα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Open, ο υπουργός. Η κινητροδότηση για τους γιατρούς που θα πάνε και έναν μήνα σε ένα νησί, θα του θα είναι πρόσθετα 2.100 ευρώ για κάθε μήνα. Ακόμη θα παρέχεται δωρεάν σπίτι από τον δήμο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι δήμοι θα πριμοδοτούν με 500 ευρώ επιπλέον.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για καλύτερη λειτουργία των νοσοκομείων την θερινή περίοδο. Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Θήρας για το οποίο δεν έχει στελεχωθεί με παθολόγο παρά τον μισθό των 5.000, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι έγινε «κακή αρχή» επί θητείας του κ. Πολάκη και ότι η υγειονομική μονάδα «συνεχίζει να λειτουργεί με περίεργο τρόπο». Συγκεκριμένα, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για νοσοκομείο του ΕΣΥ, δεν υπήρξε αυτός ο σκοπός ποτέ αλλά πλέον λειτουργεί «καλύτερα από ποτέ». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη είναι ένα γενικό πρόβλημα στελέχωσης με παθολόγους, μετά τους αναισθησιολόγους. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης ο μέσος όρος των παθολόγων είναι 25%, ενώ στην Ελλάδα είναι 8%.

Προσωπικό στοίχημα για τον κ. Γεωργιάδη, όπως περιέγραψε να βρεθεί ένας μηχανισμός για να μειωθούν δραστικά οι αναμονές στα επείγοντα και τις εφημερίες, σχολιάζοντας τις μεγάλες αναμονές 7 με 10 ώρες. Επιδίωξη είναι να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει κινηθεί η κυβερνητική στρατηγική με περίπου 20.000 περισσότερο προσωπικό σε σχέση με την στελέχωση των νοσοκομείων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ο υπουργός προανήγγειλε ότι το Υπουργείο Υγείας το προσεχές διάστημα θα ανακοινώνει σχέδιο νόμου που αφορά άτομα που πάσχουν από άνοια.

Όσο για τους επικουρικούς θα παραμείνουν στο ΕΣΥ, θα προκηρυχθούν θέσεις και θα μπορούν να κάνουν αίτηση, αλλά δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

2 σχόλια:

  1. Απο εξαγγελιες χορτασαμε .Που θα βρεθουν τα σπιτια σε τουριστικη περιοδο ? Κανεις ομως δεν επιθυμει γιατρους στα νησια ,εννοειται γιατρους αξιοπρεπεις .Ολοι θελουν ειλωτες κακοπληρωμενους .Φυσικα οι σοβαροι συναδελφοι θα μειδιασουν και θα προσπερασουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για γελια εισαι κε βιβλιοπωλα χαχαχαχ ...απο ιδεες σκιζεις κανεις δεν προκειται να παει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή