Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται «ανασχηματισμός» στους φορείς και τους Οργανισμούς – Οι προτάσεις σε υποψηφίους και οι πιέσεις

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται «ανασχηματισμός» στους φορείς και τους Οργανισμούς – Οι προτάσεις σε υποψηφίους και οι πιέσεις

Μετά τον ανασχηματισμό ετοιμάζονται αλλαγές από το υπουργείο Υγείας σε πρόσωπα και φορείς

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Δομικό «ανασχηματισμό» και στα στελέχη των φορέων και των Οργανισμών σκέφτονται στο υπουργείο Υγείας. Μόλις περάσει η «μπόρα» του κανονικού ανασχηματισμού, αναμένεται να προωθηθούν αλλαγές σε πρόσωπα που σήμερα ηγούνται μεγάλων Οργανισμών.

Αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί εδώ και καιρό από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά ανέμενε τον κατάλληλο πολιτικό χρόνο για να τις κάνει.

Φαίνεται όμως πως τώρα μετά το κακό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές, θεωρείται μία ορθή συγκυρία ώστε η κυβέρνηση να δείξει στο κομματικό της ακροατήριο ότι σαρώνει τα πάντα ώστε να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

Μέχρι όμως να προχωρήσουν οι αντικαταστάσεις, οι υποψήφιοι νέοι Πρόεδροι είναι σε αναμονή για το αν θα δοθεί τελικά το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου, μεταφέρει στο HealthReport.gr υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι αποφασισμένη να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διοριστούν νέοι προσωρινοί πρόεδροι σε οργανισμούς και φορείς χωρίς χρονικό περιορισμό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ψηφιστεί ρύθμιση η οποία θα προβλέπει ότι μπορούν να διοριστούν ακόμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα προσωρινοί Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε Οργανισμούς έως ότου προκηρυχθεί η θέση τους μέσω ΑΣΕΠ και επιλεγούν νέα πρόσωπα (νόμος Κεραμέως).

Με βάση τον υπάρχοντα νόμο οι προσωρινοί Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι μπορούν να παραμείνουν μόνο για έξι μήνες, γεγονός βέβαια που δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες στην αγορά υγείας αλλά και σε όλη τη δημόσια διοίκηση, καθώς οι διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ καθυστερούν και οι φορείς μένουν ακέφαλοι.

Οι πιέσεις στο υπουργείο Υγείας

Από την άλλη οι υπάρχοντες πρόεδροι, όπως λένε οι ίδιες πηγές, πιέζουν με κάθε τρόπο ώστε να παραμείνουν στη θέση τους.

Άλλωστε ενημερώνονται ότι ο υπουργός Υγείας έχει κάνει ήδη προτάσεις σε διάφορα στελέχη να αναλάβουν. (σ.σ.: Τα ονόματά τους είναι γνωστά στο HealthReport.gr)

Πληροφορίες του HealthReport.gr λένε μάλιστα ότι έχει κλείσει τα πρόσωπα για ΙΦΕΤ, ΕΟΦ, ΟΔΙΠΥ και άλλους φορείς.

Ωστόσο όλα εξαρτώνται από τις οδηγίες που θα δώσει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον φημολογούμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου