Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ο Γεωργιάδης σε ορκωμοσία νοσηλευτών και εγκαίνια στην Πάτρα

Συντάκτης: Virus
Παρουσία του υπουργού Υγείας ορκίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών 95 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες σε θέσεις νόμιμου προσωπικού. Ο κ. Γεωργιάδης ακόμη εγκαινίασε στο Καραμανδάνειο τον υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο.

Στην κάλυψη των κενών αναφέρθηκε ο υπουργός σε διάστημα έξι μηνών και επεσήμανε την προσφορά του νοσοκομείου στην κοινωνία σχολιάζοντας « Είναι προφανώς το μεγαλύτερο και καλύτερο νοσοκομείο της Δυτική Ελλάδας. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα μεγάλο νοσοκομείο της χώρας. Είναι ένα νοσοκομείο για το οποίο αυτή η Κυβέρνηση έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον; Ξέρετε πόσος ήταν ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου το 2019 όταν παραλάβαμε 84 εκατομμύρια. Ξέρετε πόσος είναι σήμερα; 128 εκατομμύρια, δηλαδή 51% αύξηση στον ετήσιο προϋπολογισμό. Με αναφορές στα εκτελούμενα έργα στο ΕΣΥ ο κ. Γεωργιάδης καλωσόρισε στο ΕΣΥ τους νέους νοσηλευτές και τις νέες νοσηλεύτριες και απευθυνόμενος σε αυτούς είπε «εσείς είστε η υγεία στην Ελλάδα. Εσείς, ο καθένας και η καθεμία από εσάς. Και η δική μας δουλειά είναι να σας κάνουμε τη ζωή όσο γίνεται ευκολότερη. Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια. Αλλά θέλω να ξέρετε ότι πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε αυτό το σύστημα το οποίο και πιστεύουμε και αγαπάμε και είμαστε περήφανοι για αυτό».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τη νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ, ενώ ενημερώθηκε από τον διοικητή του Νοσοκομείου δρ. Δημήτριο Μπάκο για το έργο της κτιριακής αναβάθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε για να εγκαινίασε στο Καραμανδάνειο τον υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο, δωρεά του Ιδρύματος Λαιμού, ένα μηχάνημα που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, με προτεραιότητα στους ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον χρόνο ρεκόρ κατά τον οποίο υλοποιήθηκε το έργο καιπρόσθεσε «Η παρουσία ενός τέτοιου μηχανήματος, ενός μαγνητικού τομογράφου τελευταίας τεχνολογίας μέσα σε αυτό το νοσοκομείο, αναβαθμίζει σε απόλυτο βαθμό τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, καθόσον οι ασθενείς, εδώ μιλάμε για μικρά παιδιά, που θα χρειάζονται αυτού του τύπου την εξέταση, θα μπορούν να την κάνουν μέσα στο νοσοκομείο γρήγορα και δεν θα χρειάζεται να τους στέλνουμε γύρω – γύρω για να βρουν ένα μηχάνημα για να κάνουν αυτήν την εξέταση».

Ο υπουργός, ακόμη επεσήμανε για το νοσοκομείο ότι έχει πραγματικά αναβαθμιστεί και η αίθουσα νοσηλείας είναι πλέον σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και αντάξια ενός παιδιατρικού νοσοκομείου. Είναι ένα ωραίο νοσοκομείο και οι γονείς πρέπει να το εμπιστεύονται. Έχει και καλούς γιατρούς και καλούς νοσηλευτές και πλέον έχει καλό ιατρικό εξοπλισμό. Και εδώ είμαστε να κάνουμε ότι άλλο χρειαστεί, γιατί μας ενδιαφέρει το νοσοκομείο αυτό να πάει μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου