Σελίδες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων – Έρχεται νέα αποκάλυψη απάτης με γιατρούς

Σε εξέλιξη είναι νέοι έλεγχοι στον ΕΟΠΥΥ που οδηγούν σε νέες απάτες σε βάρος του Οργανισμού

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Στα ίχνη και νέου κυκλώματος στον ΕΟΠΥΥ με παράνομες συνταγογραφήσεις, βρίσκονται οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της απάτης που κόστισε στο σύστημα 3,5 εκατ. ευρώ, και στην οποία φέρονται να έχουν εμπλακεί γιατροί και φαρμακοποιοί, έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας είναι κοντά στο να γνωστοποιήσει και νέο κύκλωμα που κινείται ανάλογα τα τελευταία χρόνια.

Πάντως τόσο η νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ, όσο και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που δείχνει την έλλειψη στήριξης των ασφαλισμένων οι οποίοι υπερχρεώνονται από τις ιδιωτικές κλινικές, φαίνεται πως έπληξαν τη φήμη του μεγαλύτερου Οργανισμού Υγείας της χώρας, γι’ αυτό και το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει να ξεσκονίσει όλα τα δεδομένα.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για αντίστοιχη περίπτωση όπου γιατροί σε συνεννόηση με άλλους παράγοντες του τομέα της υγείας χορηγούσαν φάρμακα παρανόμως με σκοπό το κέρδος. Και στην υπόθεση αυτή φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη οικονομική απώλεια για τον ΕΟΠΥΥ όπως τουλάχιστον προκύπτει από τους ελέγχους που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Το τελευταίο διάστημα το υπουργείο υγείας είχε δεχθεί καταγγελίες από πολίτες που εμφανίζονταν να έχουν λάβει φάρμακα αλλά και διαγνωστικές εξετάσεις, τις οποίες όμως δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ, ενώ δεν είχαν προμηθευτεί ποτέ τα φαρμακευτικά σκευάσματα που τους αποδίδει το ψηφιακό σύστημα.

Με το έναυσμα αυτό οι ελεγκτικές αρχές ξεκίνησαν να διερευνούν τα αρχεία του ψηφιακού συστήματος διατήρησης των συνταγών ώστε να καταλήξουν στην απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Πάντως ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αρχές βρίσκονται κοντά στην ανεύρεση νέου κυκλώματος με απάτες στα φάρμακα αλλά και στις διαγνωστικές εξετάσεις μέσω του ΕΟΠΥΥ.

1 σχόλιο:

  1. Με το χυδαία εξαπλωμένο κύκλωμα έκδοσης πιστοποιητικών αναπηρίας - συντάξεων λόγω ψευδών γνωματεύσεων ιατρών - κλινικών και εργαστηριακών- θα ασχοληθούν κάποτε οι του υ.υ; Λαθρεπιβάτες της ιατρικής επιστήμης δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή