Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Φαρμακοποιοί: Η μάχη της ηγεσίας, οι ίντριγκες, οι «έρωτες» και ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ!

Μέρες τώρα στους κόλπους των φαρμακοποιών επικρατεί αναβρασμός. Ο πρόσφατος διορισμός του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρου Αμπατζόγλου στη θέση του προέδρου του ΟΑΕΔ μετά την απομάκρυνση Κικίλια, έχει ανοίξει για τα καλά το θέμα της αντικατάστασής του. Τι λένε μπροστά αλλά και πίσω από τα ανοικτά μικρόφωνα οι φαρμακοποιοί και τι θα κάνει ο Θ.Αμπατζόγλου.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η είδηση είχε πέσει σα βόμβα στους συνδικαλιστικούς φορείς των φαρμακοποιών: ο πρόεδρος του ΠΦΣ έγινε πρόεδρος του ΟΑΕΔ μετά από πολλές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις εντός κυβέρνησης. 
Από την πρώτη στιγμή δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν ότι πλέον οι δύο θέσεις ήταν ασυμβίβαστες και ο Θ.Αμπατζόγλου έπρεπε να παραιτηθεί από τον ΠΦΣ. Από την άλλη υπήρχαν και εκείνοι που θεωρούσαν από την πρώτη στιγμή ότι το αντικείμενό του στον ΟΑΕΔ δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τον κλάδο των φαρμακοποιών και θα μπορούσε κανονικά να συνεχίσει τη θητεία του στον ΠΦΣ. 

Ο ίδιος ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου δε φερόταν από την αρχή να είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη θέση του στη διοίκηση του συνδικαλιστικού οργάνου. Μάλιστα σε σχετικές ερωτήσεις απαντούσε ότι την απόφαση θα τη λάβει το Δ.Σ. του ΠΦΣ. 
Ωστόσο από τη μέρα εκείνη φαίνεται ότι κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι και αυξάνονται οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ο νυν πρόεδρος του ΟΑΕΔ δεν μπορεί συνδικαλιστικά να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φαρμακοποιών εναντίον της κυβέρνησης, όντας διορισμένος από την ίδια αυτή κυβέρνηση. Δεν είναι επίσης λίγοι εκείνοι που του καταλογίζουν ότι την ίδια στάση είχε τηρήσει όταν ήταν διοικητής του ΙΚΑ και ταυτόχρονα και πάλι πρόεδρος του ΠΦΣ, όπου και πάλι δεν είχε παραιτηθεί. 

Μ αυτά και μ αυτά το θέμα φαίνεται ότι έχει ανοίξει για τα καλά ενώ οι τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΠΦΣ πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία Αμπατζόγλου γεγονός που μάλλον αύξησε τον αριθμό των αντιπάλων του. 
Είναι ενδεικτικό ότι τρεις φαρμακοποιοί μέλη του ΔΣ απέστειλαν επιστολή ζητώντας την άμεση παραίτησή του διαφορετικά -όπως σημειώνουν -δε θα ξανασυμμετάσχουν σε συνεδρίαση των οργάνων. 

Οι τρεις φαρμακοποιοί (Αγαθόπουλος, Αναστασάκης, Παπαδόπουλος) υποστηρίζουν χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι ένα συνδικαλιστικό στέλεχος δεν μπορεί κατέχοντας κυβερνητική θέση να προασπίσει ανεπηρέαστα τα συμφέροντα του κλάδου. Δεν μας εκφράζει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και δεν συμβιβαζόμαστε με τέτοιου είδους συμπεριφορές».
Πάντως αρκετοί είναι και εκείνοι που τάσσονται στο πλευρό Αμπατζόγλου υποστηρίζοντας ότι έχει φέρει με τις προσπάθειές του τον κλάδο στην πρώτη γραμμή. 

Όπως και να χει όλο το κλίμα φαίνεται να ενισχύεται και από τις επικείμενες εκλογές στον κλάδο τον ερχόμενο Νοέμβριο που κάνει τα …αίματα να ανάβουν με μεγαλύτερη ευκολία και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις να δίνουν και να παίρνουν.  IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου