Προσηλωμένοι στον απεργιακό τους στόχο εμφανίζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αρκαδίας, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το ποσοστό απεργίας, ανέρχεται σε πάνω από 70%.
Να σημειώσουμε, ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν απεργία από την Δευτέρα 25 η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου, με σκοπό να διεκδικήσουν αναβάθμιση του Οργανισμού και να πουν ένα βροντερό όχι στις απολύσεις, που όπως προβλέπεται πρόκειται να φτάσουν στις 2. 500 πανελλαδικά. Σε αυτές, θα ανήκουν ειδικότητες που σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, δεν θα χρειάζονται στην νέα δομή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Η πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Αρκαδίας κυρία Κουρέτα Παναγιώτα με την ταμία κυρία Σταυρούλα Παπαγεωργάκη, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας, αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), το οποίο λειτουργεί κυριολεκτικά προληπτικά και ουσιαστικά, προλαμβάνοντας επείγοντα περιστατικά ώστε να μην φτάσουν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Η πρόεδρος επίσης, αναφέρθηκε σε μια σειρά από υπηρεσίες που προσφέρει η συγκεκριμένη δομή, όπως τις επιτροπές αναπηρίας, τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο, τους εμβολιασμούς και γενικότερα διοικητικό και ιατρικό καθημερινό έργο.
Οι γιατροί της Αρκαδίας που συμμετέχουν στην απεργία ζητούν αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και ακόμη, ζητούν να γίνονται στον ΕΟΠΥΥ (στο πρώην ΙΚΑ) μικροβιολογικές εξετάσεις και να υπάρξει και ακτινολόγος σε μόνιμη βάση, πράγμα που μέχρι τώρα δεν γινόταν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Επίσης οι δύο γιατροί αναφέρθηκαν στην έλλειψη των αναλώσιμων, ειδικά των οδοντιατρικών υλικών, που πραγματικά δίδονται με το σταγονόμετρο!
Επίσης η κυρία Παπαγεωργάκη ενημέρωσε ότι οι οδοντοτεχνίτες που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ έχουν να πληρωθούν ένα χρόνο! Αναρωτήθηκαν δε, τι θα γίνει αν καταργηθεί η συγκεκριμένη μονάδα, θα συσσωρεύονται όλοι οι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου; Και τι περίθαλψη θα παρέχεται με προϋπολογισμό 60 εκατομμύρια που θα δοθεί για την υγεία; Βέβαια ενημέρωσαν ότι προσωπικό ασφαλείας υπάρχει καθημερινά, κατά τις πρωινές ώρες και συγκεκριμένα υπάρχει παθολόγος, καρδιολόγος, παιδίατρος και οδοντίατρος.
Όσον αφορά στην ταλαιπωρία που περνούν πολλοί ασθενείς με τα ραντεβού, η κυρία Κουρέτα είπε ότι δέχονται έκτακτα περιστατικά ακόμα και αν το ραντεβού είναι μετά από ένα μήνα και ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείνονται τα ραντεβού όπως παλιά και να αποφευχθούν οι τηλεφωνικές εταιρίες που δυσκόλευαν και οικονομικά τους πολίτες.
Οι γιατροί σε αυτή τη φάση βρίσκονται εν' αναμονή της πρότασης του Υπουργείου Υγείας, ώστε να την εξετάσουν και να προχωρήσουν σε επόμενες κινήσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου