Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η ΠΟΣΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

ΑΘΗΝΑ 20/6/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Η ΠΟΣΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ 

Η ομοσπονδία κλινικοεργαστηριακών ειδικοτήτων είναι πάντα υπέρ της άποψης ότι πρέπει να βρίσκουμε τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει. Με δεδομένη την διαφορετική προσέγγιση του θέματος του ατομικού πλαφόν ανά πάροχο μεταξύ, από την μία πλευρά ΠΙΣ, ΠΕΔ, Ομοσπονδιών επαγγελματικών ενώσεων Ιατρών (ΠΟΣΙΠΥ-ΠΟΣΚΕ) που είναι υπέρ αυτού του μέτρου για τους λόγους που και σε ανακοίνωση του o ΠΙΣ αναφέρεται και από την άλλη πλευρά του ΠΑΣΙΔΙΚ και της ΠΕΙΦΠΦΥ θεωρούμε ως προσβλητικές τις αναφορές περί κάποιον συντεχνιών που κρύβονται πίσω από «κάποια Πανελλήνια επιτροπή διαπραγμάτευσης» που αναφέρονται στο δελτίο τύπου της συντονιστικής επιτροπής διαγνωστικών κέντρων. 

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σε αυτή την «κάποια Πανελλήνια επιτροπή διαπραγμάτευσης» μετέχουν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ και οι πρόεδροι των ΙΣ Αθηνών, Θες/νίκης, Πειραιώς, Πατρών, Κορίνθου, Κιλκίς, Ροδόπης και οι Πρόεδροι και Γ.Γ. της ΠΟΣΙΠΥ και ΠΟΣΚΕ δηλαδή ουσιαστικά οι εκπρόσωποι των ιατρών της χώρας. Ομόφωνα οι ανωτέρω φορείς αποφάσισαν την στήριξη των ιατρών και μικρών εργαστηρίων και πολυϊατρείων που μάχονται να μείνουν ανοικτά χωρίς δυνατότητα προβολής , (σεβόμενοι τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας) απλήρωτοι για έτη. Ας μην λησμονούν οι υπογράφοντες εκπρόσωποι και η ΠΑΣΙΔΙΚ και ΠΕΙΦΠΦΥ ότι με αυτούς τους φορείς συναντήθηκαν επανειλημμένως και έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου για τα δίκαια αιτήματα για τα οποία έγινε και η πρόσφατη επίσχεση.

Μπορούμε λοιπόν να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε στην προσέγγιση κάποιων θεμάτων και να προσπαθήσουμε να τα διεκδικήσουμε έκαστος για το συμφέρον των μελών του χωρίς όμως προσβλητικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε σε κοινούς αγώνες για αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας


Φ.Ν. Πατσουράκος                    Αναστάσιος Δ. Τσάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου