Σελίδες

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η ΑΡΣΙ σε εγρήγορση για τις αποζημιώσεις των εφημεριών - καλεί ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ σε θέση μάχης



Το μείζον θέμα των εφημεριών των γιατρών, όπου μένει σε εκκρεμότητα η αποζημίωση των τακτικών εφημεριών από τον Δεκέμβριο του 2014 και μετά αλλά και των πρόσθετων εφημεριών, επαναφέρει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ) ζητώντας από την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει άμεσα και σοβαρά το ζήτημα που αγγίζει μεγάλο αριθμό γιατρών.

Μάλιστα η ΑΡΣΙ και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς να προχωρήσουν στον γνωστό δρόμο των γενικών συνελεύσεων και των δυναμικών κινητοποιήσεων (επισχέσεων και απεργιών), γιατί αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην πράξη, όπως αναφέρουν, πως αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να αναγκάζονται οι όποιοι κυβερνώντες να υλοποιούν τα αυτονόητα. Καλούν τα συνδικαλιστικά όργανα (ΟΕΝΓΕ που συνεδρίασε την Παρασκευή με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού) και ΕΙΝΑΠ που συνεδριάζει αύριο Δευτέρα, να πάρουν θέση.

Η ΑΡΣΙ εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας, ότι «τα πρώτα δείγματα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ (γιατί από λόγια ...) δεν είναι καθόλου καλά». Και συνεχίζει:

«Μετά την "τρύπα στο νερό" με το θέμα των παρατασιακών ειδικευομένων δεν λύνεται ούτε και το θέμα με τις εφημερίες που επίσης προέκυψε από άλλη πονηρή "ρύθμιση" που άφησε φεύγοντας ο προηγούμενος υπουργός κ. Βορίδης.

Συγκεκριμένα, κατάργησε τον δημοσιονομικό έλεγχο των ΥΔΕ στις εκετελεσμένες εφημερίες χωρίς όμως να επαναφέρει τον θεσμό των μισθοδοτικών καταστάσεων επειδή ... "δεν επιτρέπεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (!!!)". Έτσι, ουδείς γνωρίζει πού πρέπει να σταλούν τα εντάλματα για έλεγχο και αποζημίωση, και μένει σε εκκρεμότητα η αποζημίωση των τακτικών εφημεριών από τον 12/2014 και μετά.

Επίσης μένει σε εκκρεμότητα η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών από τον 12/2014 και εξής, καθώς με άλλη "πονηρή" διάταξη καταργήθηκε το πλαφόν "9% ανά ΥΠΕ" και αντικαταστάθηκε με "9% ανά νοσοκομείο", με αποτέλεσμα όλα τα μεγάλα νοσοκομεία και πολλά επαρχιακά να ξεπερνάνε το πλάφόν και να μην μπορούν να αποζημιωθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου