Σελίδες

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ναι στην Ευρώπη, Όχι στη λιτότητα


Είμαι σε δύσκολη θέση. Δεν ξέρω τι να ψηφίσω την Κυριακή. Κι όμως, μέσα μου είναι ξεκάθαρο τι θέλω: Ναι στην Ευρώπη, Όχι στη λιτότητα.

Δυστυχώς, το δημοψήφισμα δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω αυτό που θέλω. Είναι πρόχειρο, ύπουλο, προσχηματικό. Και με τις διαστάσεις, που έχει πάρει στο δημόσιο διάλογο, άκρως διχαστικό.

Αν ψηφίσεις Ναι, συμπαρατάσσεσαι με εκείνους που οδήγησαν στη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Εκείνους, που διόγκωσαν το δημόσιο με ρουσφετολογικές προσλήψεις. Εκείνους, που δανείζονταν για να καλύψουν τις υπέρογκες δαπάνες του Κράτους, από τις οποίες έβγαζαν μίζες με τη σέσουλα.

Ακόμη και όταν τα ψέμματα τελείωσαν συνέχισαν το χαβά τους. Δεν έκαναν τις μεταρρυθμίσεις που τόσο είχε ανάγκη η χώρα. Γι’ αυτό, εμείς παραμείναμε στάσιμοι, ενώ Πορτογάλοι και Ιρλανδοί τα πήγαν καλύτερα.


Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Πώς ήταν δυνατόν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο εκείνοι που μας οδήγησαν βαθιά στην ύφεση; Αφού στο πολιτικό τους DNA ήταν εγγραμμένο ανεξίτηλα μόνο πώς θα φάνε…

Αν πάλι ψηφίσεις Όχι, συμπαρατάσσεσαι με εκείνους, που πρακτικά μέσα στους πέντε μήνες διακυβέρνησης έδειξαν απλώς ότι είναι σαν τον Ιζνογκούντ. Δηλαδή, θα πουν και θα κάνουν οτιδήποτε, απλώς για να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Δογματικοί και γεμάτοι ιδεοληψίες το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το Κράτος. Μάλιστα, λένε (μερικοί το πιστεύουν κιολας) ότι το Κράτος είναι ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας! Την ίδια ώρα εξακολουθούν να κάνουν μία από τα ίδια. Στελεχώνουν το Κράτος με ανθρώπους, που το κύριο προσόν που έχουν είναι ότι είναι του κόμματος ή συγγενείς και φίλοι. Σαν τον θρυλικό Γκρούεζα στην ταινία ο Μαυρογιαλούρος.

Μόνο που τώρα αντί για ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, τώρα είναι ΣΥΡΙΖΑ… Μερικοί πάλι είναι απλώς παλαιό ΠΑΣΟΚ!
Το πρόβλημα της χώρας λοιπόν δεν είναι οι δανειστές. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Ή το ΔΝΤ. Όλοι αυτοί κοιτούν πρωτίστως τα συμφέροντά τους. Και ότι έκαναν για να μας στηρίξουν, το έπραξαν μόνο για όσο τους βόλευε.

Το πραγματικό δράμα της χώρας είναι ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν δύναται να αντιληφθεί τι έχει ανάγκη η χώρα για να πάμε μπροστά.

Το πραγματικό δράμα της χώρας είναι ότι αργά και σταθερά, μετά από διαδοχικά και αλλεπάλληλα λάθη, είναι ότι έγινε μη κυβερνήσιμη. Και το δράμα το δικό μας, των ψηφοφόρων είναι πώς ότι και να ψηφίσουμε την Κυριακή δεν βλέπω πώς μπορεί να αποφύγουμε το μοιραίο: Έξω από την Ευρώπη και μέσα βαθιά στη λιτότητα!

3 σχόλια:

  1. Ψηφίζουμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ΝΑΙ στο ψηφοδέλτιο !
    ΤΕΛΟΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΞΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΖΩ ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΤΗ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΛΑΤΗ
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΑΤΟΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω εν πολλοίς με τα γραφόμενα αλλά θα ήθελα να αναφέρω και την σχέση μεταξύ νόμιμου και ηθικού , (βουλγαράκης) σήμερα μας ζητάνε να χρεωκοπήσουμε και να χάσουμε τα πάντα αυτοί που έχουν τις αποταμιεύσεις τους επενδεδυμένες και ασφαλείς σε τράπεζες και κακούς τοκογλυφικούς οικους κάποιων κακών ευρωπαίων-εβραίων και δεν ξέρω που αλλού,θα ειχα εκτιμήσει αφάνταστα εάν ο πρωθυπουργός ειχε απαιτήσει απο τους υπουργούς του και βουλευτές να τοποθετήσουν τα χρηματάτους αποκλειστικά στις εγχώριες τράπεζες και οχι να το παίζουν τσάμπα μάγκες, και να εκφράσω και μια αποψη, οτι η εφαρμογή μιας ιδεολογίας σε μια κοινωνία πιθανόν να ειναι επαναστατική αλλά η εφαρμογή της κοινωνίας σε οποιαδήποτε ιδεολογία μάλλον φασισμό μου θυμίζει, (για να το πώ πιο κατανοητά αλλο ειναι να ράψης ενα σακκάκι στα μέτρα σου και τελείως διαφορετκό να φέρης τα μέτρα σου στα μέτρα του σακκακιού, οσο καλό κι αν ειναι το σακκάκι) και κατι ακόμα θα πίστευα τον πρωθυπουργό οταν εγγυάται τις καταθέσεις εάν ειχε ψηφιστεί ενας νόμος που δεν θα παρεγράφοταν ποτε τα ατοπήματα των πολιτικών, σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση της πλήρους ανευθυνόυητας(και ο σημίτης αν θυμάστε αλλα μας έλεγε για το χρηματιστήριο και αλλόυ κατέληξε, γι αυτό κύριε Τσίπρα ο πρώτος νόμος που θα επρεπε να ειχατε προτείνει πρέπει να ηταν αυτός ,για να ξανακερδίση το πολιτικό σύστημα την χαμένη αξιοπιστία του, αλλά απο οτι φαίνεται αυτό δεν σας ενδιαφέρει εχετε την ψευδαίσθηση οτι θα γκρεμίσετε ενε μέρος του καπιταλισμού μάλλον την χώρα σας θα γκρεμίσετε, αλλά ο καπιταλισμός θα μείνη αλώβητος, εις δόξαν πάντων των αντιδραστικών στοιχείων που μας ξαναφέρατε στο προσκήνιο σαν κακά φαντάσματα του παρελθόντος.Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή