Σελίδες

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Γρηγοράκος κατά Κουρουμπλή για τις δηλώσεις στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Για απειρία, ερασιτεχνισμούς και κομματοκρατία, καταγγέλλει τον κ. Κουρουμπλή ο τέως αναπληρωτής υπουργός, με αφορμή τις δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

IATRONET
«Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, λίγες μέρες πριν τις επικείμενες εκλογές προσπαθεί να εξωραΐσει την κυβερνητική ανεπάρκεια και αποτυχία στο κρίσιμο και ευαίσθητο χώρο της Υγείας».

Αυτό επισημαίνει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος (φωτό), σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κουρουμπλή κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, οι πολίτες γνωρίζουν ότι εδώ και επτά μήνες τα προβλήματα στο χώρο αυτό έχουν διογκωθεί, δημιουργώντας ένα καθεστώς ασφυξίας και πρωτοφανών αδιεξόδων:

«Η απειρία, οι ερασιτεχνισμοί, οι αυτοσχεδιασμοί, η επιχειρησιακή και πολιτική ανικανότητα συνθέτουν μια μελανή εικόνα στην Πρωτοβάθμια Υγεία, στα νοσοκομεία, στο φάρμακο.

Παρόλα αυτά, ο κ. Κουρουμπλής, κατά την επίσκεψη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιχείρησε να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, αποσιωπώντας τις μεγάλες ελλείψεις, δυσλειτουργίες και στρεβλώσεις που κυριαρχούν στο χώρο της Υγείας.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να εξαγγείλει για άλλη μια φορά την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών και ιατρών, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2015 με προσωπική μου παρέμβαση».

Διοικητές

Ο κ. Γρηγοράκος αναφέρει ότι το ενδιαφέρον του κ. Κουρουμπλή για τη Δημόσια Υγεία περιοριστικέ στην αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων που είχαν επιλεγεί με διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες, επαναφέροντας τις λογικές κομματοκρατίας.

Για το θέμα του φαρμάκου, εγκαλεί τον υπουργό ότι έχει διπλασιαστεί ο χρόνος (από 60 σε 120 μέρες) για την αποπληρωμή των φαρμακείων και των προμηθευτών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο.

Σημειώνει, δε, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έφτασε στο σημείο να χρωστάει 2,7 δισ. ληξιπρόθεσμα, δηλαδή πάνω από το 50% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, εκ των οποίων τα 1,14 δις. τα χρωστούν τα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν τα βασικά υλικά των στοιχειωδών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου