Σελίδες

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Απόσυρση του Ασφαλιστικού και διάλογο ζητούν τέσσερις επιστημονικοί φορείς της Αρκαδίας



Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν πρόεδροι των επιστημονικών φορέων της Αρκαδίας στο περιφερειακό ΤΕΕ Πελοποννήσου με θέμα το προσχέδιο του Ασφαλιστικού το οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει.

Arcadia portal.gr 

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Δ. Κωστόγιαννης ο οποίος, αφού ευχαρίστησε το ΤΕΕ και την πρόεδρο κυρία Τσιώλη για αυτή την πρωτοβουλία, μίλησε για τη συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Ο κ. Κωστόγιαννης τόνισε ότι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν ως επιστημονικοί κλάδοι είναι προβλήματα όλης της κοινωνίας. Διαχρονικά, όπως είπε, η κυβέρνηση προσπαθεί να στοχοποιήσει τον κάθε σύλλογο που διαμαρτύρεται ώστε να είναι πιο εύκολος στόχος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, εκφράζοντας την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος, διατυπώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του με τη συνολική λογική του κυβερνητικού προσχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου. Υπογραμμίζεται ότι οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες, ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα.


Έπειτα το λόγο έλαβε η πρόεδρος του περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ κυρία Χαρίκλεια Τσιώλη, η οποία ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι κοινό και πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των συλλογικών οργάνων και όλων των παραγωγικών φορέων αυτή της χώρας.

«Αν εφαρμοστούν τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτό, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και ολέθριες για τον κάδο των μηχανικών και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών»

Αν περάσει αυτός ο σχεδιασμός, το κράτος θα ζητεί να εισπράξει, μόνο για εισφορές και φόρο εισοδήματος, από τον καθένα μας κατ’ ελάχιστο το 70% του εισοδήματος, που για πολλές περιπτώσεις επιστημόνων αυξάνεται σε ποσοστά από 80% ως και 130%.

Ο κ. Ψυχογιός Βασίλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, μίλησε για το σχεδιαζόμενο Ασφαλιστικό και για το ό,τι αυτό σημαίνει πρακτικά. «Προφανώς», τόνισε, «όταν όλες οι κοινωνικές ομάδες της χώρας διαμαρτύρονται και έχουν βγει στα κάγκελα, προφανώς δεν είναι όλοι στην σφαίρα της φαντασίας».

Είναι πλέον κατανοητό ότι τα νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας από 25% σε 29%, την προκαταβολή φόρου από 75% έως 100%, το τέλος επιτηδεύματος, την εισφορά αλληλεγγύης και μια σειρά άλλων μέτρων οδηγούν τους ιατρούς στον οικονομικό και κοινωνικό αφανισμό.
Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία να έχει μια λογική, πάντα σε συνεννόηση με τους Έλληνες ασφαλισμένους πολίτες οι οποίοι είναι και άμεσα ενδιαφερόμενοι. Όπως δείχνουν τα πράγματα, το ασφαλιστικό σύστημα θα διαμορφωθεί εις βάρος των πολιτών της χώρας.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Δέδες Νικόλαος με τη σειρά του μίλησε και αυτός για τις συνεργασίες που πρέπει να υπάρξουν.
Τόνισε την απαρχή του κακού, όπως είπε, δηλαδή την πολιτική που καταλήστευσε τα Ταμεία και οδήγησε στην ανεργία όλους τους νέους επιστήμονες.

Η εφαρμογή αυτού του ασφαλιστικού αποτελματώνει κάθε ατομική δραστηριότητα και οδηγεί τον ιατρικό κόσμο σε υπαλληλοποίηση, σε μετανάστευση και τους στερεί τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών και άλλων υποχρεώσεών τους, ανέφερε τέλος, ο κ. Δέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου