Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Επιχειρηματίες εξετάζουν το ενδεχόμενο αγωγής κατά του ‘’Ευαγγελισμού’’ για οφειλές



Eπιχειρηματίες που προμηθεύουν το νοσοκομείο με αναλώσιμα υλικά σκέφτονται να διεκδικήσουν το δίκιο τους στα δικαστήρια.

ΙΑΤRONET.GR

Aγωγή κατά του νοσοκομείου Ευαγγελισμού για συσσωρευμένες οφειλές σκέφτονται να κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματίες που το προμηθεύουν με αναλώσιμα υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά βάση στα εργαστήριά του, καθώς όπως λένε η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει.

Συνομιλώντας με επιχειρηματία που εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το δίκιο του στα δικαστήρια, μας αποκάλυψε, ότι ο Ευαγγελισμός, αν και είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας –διατηρεί 943 οργανικές κλίνες- δεν έχει δικό του διοικητή. Προσωρινά χρέη διοικητού εκτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, μέλος του Δ.Σ. της Πολυκλινικής. Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ 3515/31.12.2012, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» διασυνδέθηκε, υπό ενιαία διοίκηση, με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» και με το Ειδικό Νοσοκομείο «ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ», ενώ υπόκειται στον έλεγχο και την εποπτεία του Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.
Το θέμα είναι, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ότι οι εταιρείες που συνεργάζονται με το εν λόγω νοσοκομείο βρίσκονται πραγματικά ένα βήμα πριν την κατάρρευσή τους. Περίτρανο παράδειγμα, όπως μας είπε, η δική του εταιρεία, που μόνο από τον Ευαγγελισμό –τον οποίο προμηθεύει μεταξύ άλλων με αναλώσιμα για το κυτταρολογικό εργαστήριο- αναμένει το τελευταίο πεντάμηνο πληρωμές ύψους 400.000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές οφειλές και από άλλα νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα από το Αττικόν (που του χρωστά πάνω από 200.000 ευρώ).

Η αναζήτηση λύσης μέσω της δικαστικής οδού, τελικά όπως φαίνεται είναι μονόδρομος, μας ανέφερε άλλος επιχειρηματίας που προμηθεύει το νοσοκομείο και συγκεκριμένα το ανοσολογικό εργαστήριό του με υλικά. Τα οποία, αν και το νοσοκομείο τα έχει λάβει εδώ και καιρό, ο ίδιος αναμένει ακόμη να πληρωθεί το ποσό των 200.000 ευρώ.

Και αναρωτιέται η πηγή μας πώς είναι δυνατόν να επιβιώσουν οι εταιρείες που προμηθεύουν τα δημόσια νοσοκομεία με ιατροτεχνολογικό υλικό όταν ο μέσος χρόνος ανέρχεται σήμερα στις 600 ημέρες από 400 που ήταν στις αρχές του 2015. Αναφέρει δε ότι οι οφειλές του Δημοσίου προς τις εταιρείες που εμπορεύονται ιατροτεχνολογικό υλικό έχουν φθάσει τα 800 εκατ. ευρώ περίπου, με το 55% αυτών να αφορά οφειλές των ετών 2014 και πίσω.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου