Σελίδες

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Άνθρακες ο ιατρικός τουρισμός, παρά τις 3 Eπιτροπές



Την στιγμή που ανταγωνίστριες αγορές εκμεταλλεύονται τον ιατρικό Τουρισμό, στην Ελλάδα ψάχνουμε το νομοθετικό πλαίσιο.

ΙΑΤRONET

Σε σενάριο, και μάλιστα κακογραμμένο, εξελίσσεται αυτό του ιατρικού τουρισμού, με τους αρμόδιους να μην αντιλαμβάνονται ότι αν δεν υπάρξει συσπείρωση δυνάμεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και ενιαία πολιτική, το όνειρο θα εξελιχθεί σε απωθημένο. 

Μολονότι έχουν δημιουργηθεί τρεις επιτροπές, μας αναφέρει παράγοντας που συμμετέχει σε αυτές, και συγκεκριμένα στον ΕΟΠΥΥ, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Τουρισμού, δεν κάνουν απολύτως τίποτα από το να ψάχνονται για το πώς θα δημιουργήσουν ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η πηγή μας, οι όποιες κινήσεις γίνονται με στόχο την εκμετάλλευση της ευκαιρίας που λέγεται ιατρικός τουρισμός, είναι αποσπασματικές και προς την λάθος κατεύθυνση. 

"Αναζητούμε ασθενείς σε Ανατολικά κράτη, όταν μας θεωρούν πανάκριβους σε σχέση με την Τουρκία, τη Μάλτα ή τη Νότιο Κορέα, μας εξηγούν επιχειρηματίες από τον χώρο της υγείας, γεγονός που και ισχύει". Για παράδειγμα, λένε οι ίδιοι, μία ανόρθωση στήθους στο καλύτερο νοσοκομείο της Τουρκίας κοστίζει 2.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ, καθώς όταν ο ΦΠΑ είναι 24%, αυτόματα ο "λογαριασμός" που πρέπει να πληρώσει ο ασθενής είναι γεμάτος.... με μηδενικά. Έτσι εξηγείται και το γεγονός, πως πέρυσι μετέβησαν στην Τουρκία περί τους 700.000 ασθενείς από τους 109.000 ασθενείς το 2010.

Κατά τους ίδιους, αναζητούμε ασθενείς σε Αραβικά κράτη, όταν τα τελευταία έχουν αναπτύξει ένα απίστευτο δίκτυο εξελιγμένων κλινικών με την συνδρομή αμερικανικών και καναδέζικων fund που έχουν διεισδύσει στον χώρο της υγείας. Λάθος, σύμφωνα με τις πηγές μας, και η επιλογή της Ασίας, καθώς όπως υποστηρίζουν, εκεί ο χώρος της υγείας έχει εξελιχθεί απίστευτα και σε επίπεδο επιστημόνων-γιατρών, αλλά και σε επίπεδο ιατρικού εξοπλισμού.

Ως εκ τούτου , επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, το τρένο του ιατρικού τουρισμού για την Ελλάδα αν πρόκειται να έρθει ποτέ, θα είναι πρωτίστως από τα κράτη της Βόρειας Ευρώπης, καθώς εκεί η λίστα αναμονής ξεπερνά τον 1 χρόνο ή από την Αμερική και τον Καναδά, καθώς δεν υπάρχει κρατικό σύστημα υγείας με την στενή έννοια του όρου.

Μέχρι να συμβεί, αυτό, συμπληρώνουν, θα είμαστε ευχαριστημένοι με τα 110 εκατ. ευρώ που προσφέρει ο ιατρικός τουρισμός στην χώρα, που μοιράζονται το πολύ 5 κλινικές σε μια αγορά που εκτιμάται παγκοσμίως στα 150 δισ. δολάρια και αφορά 30 εκατομμύρια ασθενείς.

4 σχόλια:

  1. Τωρα με τις ......γυφΤΟΜΥ θα .....δερνονται ποιος θα πρωτοερθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τζαμπα ιατρικος τουρισμος ομως με Σκοπιανους,Αλβανους,Βουλγαρους που ερχονται ατην χωρα του τζαμπα στα ΤΕΠ μια νυχτα κανουν τγν δουλεια τους και φευγουν αφου μας βαλουν μεσα.....ανθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε το τι θα γίνει αμα θα κλεισουν και ραντεβου με ανειδίκευτο Ο.Ι. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλη μια επιτυχία!Κουραστικό έχει καταντήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή