Σελίδες

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Και μαζί με Τσίπρα... και μόνος ο Καμμένος- Πάλι "χτυποκάρδια" στο Μαξίμου



Της Νίκης Ζορμπά - Capital.gr

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στους υπουργούς του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους με σκοπό να αλλάξει την ατζέντα και να σκιαγραφήσει την επόμενη "λαμπρή" ημέρα για την χώρα και την Κυβέρνηση, ο Πάνος Καμμένος είχε κάποια "σημαντικά τηλεφωνήματα" να κάνει οπότε ταμπουρώθηκε στο γραφείο του στη Βουλή και αγνόησε τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. 

Τα διττά και αντιφατικά μηνύματα που στέλνει ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα προς το Μαξίμου, κατά τα οποία πότε τον χαρακτηρίζει "τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης" και πότε απειλεί να τον ρίξει για την συμφωνία των Πρεσπών, μόνο ομαλή κυβερνητική πορεία στον δρόμο προς τις κάλπες του 2019, δεν προοιωνίζονται. 

Οι πιέσεις που δέχεται το κόμμα των ΑΝΕΛ για την επίλυση του "Σκοπιανού" είναι μάλλον τέτοιας εντάσεως που υπαγορεύουν στον πολιτικά επιβιωτικό πρόεδρο των ΑΝΕΛ την ανάγκη να συμπεριφέρεται εντός του κυβερνητικού νυμφώνος και σαν "ανεξάρτητη μεραρχία", φέρνοντας προφανώς συνέχεια σε δύσκολη θέση Τσίπρα και κυβερνητικό επιτελείο που καλούνται να εξηγήσουν τα -μάλλον- ανεξήγητα. 

Κυβερνητικές πηγές χθες υποχρεώθηκαν να "υποβαθμίσουν" την απουσία του υπουργού Εθνικής Αμύνης και προέδρου των ΑΝΕΛ από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου , το οποίο επικοινωνιακά, επισκίασε η "άδεια" καρέκλα του. 

Στο πλαίσιο αυτό, πηγές του κυβερνητικού επιτελείου, επιχείρησαν να εμφανίσουν τον Π. Καμμένο δικαιολογημένως απόντα, λόγω έκτακτων τηλεφωνημάτων σχετικά με ζητήματα του χαρτοφυλακίου του τονίζοντας μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για την απουσία του και δεν αιφνιδιάστηκε.

Δημοψήφισμα, εκλογές ή 180

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο υπουργός Αμύνης άναψε νέες φωτιές στον κυβερνητικό συνασπισμό διατρανώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην ελληνική Βουλή εάν δεν εκφράσει τη γνώμη του ο ελληνικός λαός. 

Και αυτό, όπως είπε, γίνεται με "δυο τρόπους: Είτε Δημοψήφισμα, είτε εκλογές. Φάνηκε πάντως να κάνει κάποιο "σκόντο" στις απαιτήσεις του, μιλώντας για ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή από διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα παραστεί ο ίδιος στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

Χαρακτήρισε πάντως τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ "κακή" και δήλωσε ότι "θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου