Σελίδες

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης



Συντάκτης: news.makedonias

Τον απολογισμό του έργου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έκανε ο πρόεδρός του, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι μετά από δύο θητείες αφήνει τον Σύλλογο με αποθεματικό που ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ. Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι όταν ανέλαβε τη διοίκηση του ΙΣΘ στα ταμεία του βρίσκονταν 250.000 ευρώ, και ότι με σκληρή δουλειά αγοράστηκαν νέα γραφεία στην Καλαμαριά, ανακαινίστηκαν τα παλαιά στην Αριστοτέλους, δόθηκαν 300.000 ευρώ σε δικαστικά έξοδα ενίσχυσης των ιατρών ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε η συνδρομή των μελών του ΙΣΘ. «Εκτός από συνδικαλισμό κάναμε και δουλειά, όπως το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κάτι που θα πρέπει να γίνει και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για το μέλλον των γιατρών" τόνισε ο κ Εξαδάκτυλος, ο οποίος διεκδικεί τη προεδρία του ΠΙΣ. Παράλληλα υπενθύμισε τη συμβολή του ΙΣΘ στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ ιδιωτών ιατρών με το οποίο, όπως είπε ενισχύθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοί του.

«Διαπιστώσαμε ότι οι προτάσεις μας γίνονταν σε μια κωφεύουσα πολιτεία και γι αυτό καταφύγαμε στις έρευνες γνώμης από τους Θεσσαλονικείς ώστε να αποδείξουμε ότι οι προτάσεις μας και η ανησυχία μας συνέπιπταν με την κρίση και των πολιτών» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος. Ο γραμματέας του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση επισήμανε ότι «οι γιατροί εδώ και χρόνια στοχοποιούνται και δέχονται επιθέσεις που πλήττουν το ιατρικό επάγγελμα. Είναι λυπηρό πως καμία κυβέρνηση δεν στάθηκε μέχρι σήμερα με τόλμη και λογική απέναντι στον Έλληνα γιατρό. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι κυβερνήσεις είναι συνήθως απέναντι αντί δίπλα μας» είπε ο κ . Νίτσας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΙΣΘ στις εκλογές που θα διεξαχθούν 21 & 22 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΘ, Δημήτρης Τσάμης, ανέφερε ότι τόσο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου , όσο και το Πειθαρχικό απέκτησαν μια πιο στιβαρή, αποτελεσματική και ευέλικτη υπόσταση και λειτουργία ώστε να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους ανατέθηκε. «Τώρα πια επιτύχαμε: την επέκταση της εποπτείας σε νομικά πρόσωπα, εταιρείες και κλινικές, δυνατότητα άμεσης εφαρμογής απόφασης, δυνατότητα άμεσης παρέμβασης με επιβολή προστίμου», είπε ο κ Τσάμης τονίζοντας ότι όλα αυτά έγιναν για να θωρακιστεί ο κλάδος.

«Επίσης συμμετείχαμε ενεργά στο Εργαστήριο Δεοντολογίας και Βιοηθικής του ΑΠΘ προκειμένου να φωτίσουμε με τη δική μας οπτική την αντίληψη των νομικών και των δικαστών για τις ιατρικές υποθέσεις. Συμμετέχουμε στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας όπου είχαμε κατ επανάληψη τη δυνατότητα να παρέμβουμε. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αν κάναμε όλα όσα έπρεπε σωστά και δίκαια; Αν κινηθήκαμε πάντα γρήγορα και αποτελεσματικά; Δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα μ ένα ναι ή ένα όχι. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι κινηθήκαμε πάντα με περίσκεψη και μέτρο. Ότι δεν σκεφθήκαμε ποτέ τίποτα άλλο – θέση , τίτλο, γνωριμία- εκτός από το πνεύμα και την ουσία της δεοντολογίας», κατέληξε ο κ. Τσάμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου