Σελίδες

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ακτινοθεραπείες - Επιβεβαίωση Iatronet από τις προγραμματικές δηλώσεις

Η βελτίωση της εικόνας θα προκύψει - μεταξύ άλλων - από την αξιοποίηση των υπαρχόντων γραμμικών επιταχυντών και τη λειτουργία τους σε δεύτερη βάρδια.


Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Iatronet από την Παρασκευή, αποτελούν οι αναφορές του Πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για τέλος στην αναμονή της ντροπής για τις ακτινοθεραπείες, λέγοντας πως αποτελούν από τις κύριες προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως όλοι θα έχουν πλήρη και ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος Υγείας, προαναγγέλλοντας άμεσες προσλήψεις 2.000 γιατρών και νοσηλευτών για τα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στόχος είναι να προκηρύσσονται ετησίως 1.500 θέσεις νοσηλευτών, προκειμένου να καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες του συστήματος.

Χαρακτήρισε ως "άμεση προτεραιότητα" την εξυπηρέτηση των ογκολογικών ασθενών στις ακτινοθεραπείες, τονίζοντας πως στόχος είναι να μπει τέλος στις αναμονές.

Η βελτίωση της εικόνας θα προκύψει - μεταξύ άλλων - από την αξιοποίηση των υπαρχόντων γραμμικών επιταχυντών και τη λειτουργία τους σε δεύτερη βάρδια.

Για την κάλυψη των αναγκών, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως θα προκηρυχθούν παράλληλα θέσεις τεχνολόγων – ακτινολόγων για τα δημόσια νοσοκομεία.

Φάρμακα

Πολύ σαφής ήταν και η αναφορά του στους καρκινοπαθείς και τους λοιπούς χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι εξυπηρετούνται σήμερα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως τα φάρμακα των βαρέως πασχόντων θα διανέμονται κατ' οίκον ή από φαρμακείο της επιλογής τους.

Έκανε, επίσης, λόγο σε άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Ιατρικό Τουρισμό, λέγοντας πως παρέχει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη της χώρας μας.

Έκανε λόγο για Κέντρα Παραθερισμού για ξένους πολίτες τρίτης ηλικίας και εξαγωγές φυτικών φαρμακευτικών προϊόντων, στο πλαίσιο της αποκαλούμενης "ασημένιας οικονομίας" (silver economy).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου