Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Υ. έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη, τόσο από την Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ όσο και από τις σημερινές αλλά και προηγούμενες διοικήσεις του Υπουργείου Υγείας, την κατάργηση του clawback, και την ενίσχυση του προϋπολογισμού.
IATRONET
Μέσα από την πρόσφατη αποκάλυψη της μεγάλης απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, που προκάλεσε ζημιά άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ στον οργανισμό, φάνηκε ξεκάθαρα, αυτό που υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παρόχων Υγείας (ΠΑ.ΣΥ.Π.Υ.) εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή, το πόσο διάτρητο είναι το σύστημα και όποιος κλέβει αυξάνει το clawback (υποχρεωτική επιστροφή, λόγω υπερβάλλουσας δαπάνης σε σχέση με τον προϋπολογισμό), το οποίο ήδη έχει οδηγήσει τις εταιρείες – παρόχους ιατροτεχνολογικών προϊόντων σε δεινή θέση.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Π.Υ. κ. Γιώργος Βιδάλης: «Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό που αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις τόσο της Αστυνομίας όσο και της προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ότι όποιος κλέβει ουσιαστικά ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο. Δυστυχώς, όποιος κλέβει ζημιώνει τις εταιρείες - παρόχους. Και αυτό γιατί το χρηματικό ποσό που καταχράστηκαν οι επιτήδειοι, θα καταβληθεί από εμάς τους παρόχους, ως υποχρεωτική επιστροφή (clawback), λόγω υπερβάλλουσας δαπάνης σε σχέση με τον προϋπολογισμό. Στην ουσία δηλαδή, οποίος κλέβει επιβαρύνει το ποσό του clawback που πληρώνουμε οι εταιρείες και για αυτό το λόγο θα πρέπει άμεσα η πολιτεία να αποσύρει αυτό το άδικο και αναποτελεσματικό σύστημα των επιστροφών».
Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Υ. έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη, τόσο από την Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ όσο και από τις σημερινές αλλά και προηγούμενες διοικήσεις του Υπουργείου Υγείας, την κατάργηση του clawback, και την ενίσχυση του προϋπολογισμού. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, και παρά την αύξηση των αναγκών σε συσκευές οξυγονοθεραπείας λόγω της πανδημίας, δεν υπήρξε κάποια απάντηση από τους ιθύνοντες, παρά τις υποσχέσεις στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην επιβίωση των εταιρειών του κλάδου των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
«Ο κίνδυνος κλεισίματος των εταιρειών μας, είναι πλέον ορατός. Καλούμε την Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, να ενσκύψει στο πρόβλημα του clawback, αφού πλέον είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των εταιριών μας και κατ’ επέκταση για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ασθενών», τονίζει ο κ. Γ.Βιδάλης.
Δεν εχουν δικιο οι εταιριες .Οταν συμβαλλεσαι με κοινως γνωστο χρεωκοπημενο και παντελως αναξιοπιστο αντισυμβαλλομενο δεν μπορεις μετα να εχεις παραπονα και να κλαιγεσαι .Απλα κοβεις τη συμβαση και ολα θα ελθουν στη θεση τους .Το ιδιο ισχυει και για τους γιατρους.Αν κοψουν ολοι τις συμβασεις ,ολα ανεξαιρετως τα προβληματα του κλαδου θα λυθουν σε χρονο 24 ωρων ή λιγοτερο .Φυσικα οι συλλογοι μας δεν επιθυμουν λυση στα προβληματα του κλαδου ,ειναι γνωστο εδω και πολλα χρονια .
ΑπάντησηΔιαγραφή