Σελίδες

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Βρετανία: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» τα νοσοκομεία – Τι καταγγέλουν οι νοσηλευτές

Iatropedia newsroom

Η ένωση νοσηλευτών στην Βρετανία χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι ασθενείς «πεθαίνουν στους διαδρόμους», προειδοποιούν οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες στην Βρετανία, καθώς κήρυξαν «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας (NHS).

Οι ασθενείς λαμβάνουν τακτικά θεραπεία σε καρέκλες στους διαδρόμους για παρατεταμένες χρονικές περιόδους – και μερικές φορές ακόμη και ημέρες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής (RCN). Λαμβάνουν επίσης διαγνώσεις για καρκίνο σε δημόσιους χώρους και μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν εκεί σε προσωπικές εξετάσεις, πρόσθεσε το σωματείο.

Μια έρευνα σε σχεδόν 11.000 νοσηλευτικό προσωπικό πρώτης γραμμής σε όλη την Βρετανία, έδειξε ότι η πρακτική έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη, ανέφερε το RCN. Όταν ρωτήθηκαν για την πιο πρόσφατη βάρδια τους, σχεδόν δύο στους πέντε ανέφεραν ότι παρείχαν φροντίδα σε ακατάλληλη περιοχή, όπως ένας διάδρομος. «Το απόρρητο και η αξιοπρέπεια των ασθενών έχουν τεθεί σε κίνδυνο», ανέφεραν χαρακτηριστικά σχεδόν επτά στους 10.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του RCN, η καθηγήτρια Nicola Ranger, θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο NHS κατά την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του σωματείου. Ο οργανισμός θα δημοσιεύσει επίσης μια έκθεση για την κλινική φροντίδα σε ακατάλληλους χώρους.

Για να δείξει πόσο διαδεδομένη έχει γίνει η πρακτική στην Βρετανία, το RCN ζητά την υποχρεωτική αναφορά των ασθενών που λαμβάνουν ιατρική φροντίδα σε διαδρόμους νοσοκομείων.

«Οι ηλικιωμένοι μαραζώνουν στις καρέκλες για ώρες και οι ασθενείς πεθαίνουν στους διαδρόμους. Η φρίκη αυτής της κατάστασης δεν μπορεί να υποτιμηθεί», ανέφερε η αναπληρωτής γραμματέας του σωματείου των νοσηλευτών.

«Είναι εθνική έκτακτη ανάγκη για την ασφάλεια των ασθενών και σήμερα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου», κατέληξε.

Πηγή: Sky News / Φωτογραφία iStock

1 σχόλιο: