Σελίδες

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Στροφή με τους ιδιώτες γιατρούς μετά τις απειλές για τιμωρίες – Τηλεφωνική πρόσκληση

Άδωνις Γεωργιάδης: Στροφή με τους ιδιώτες γιατρούς μετά τις απειλές για τιμωρίες – Τηλεφωνική πρόσκληση

Τι θα κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης για να καλύψει τα κενά στις άγονες περιοχές

Μαρία Γλένη HR

‘Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους ιδιώτες γιατρούς μετά τις απειλές για τιμωρίες όπως αποκλεισμό από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Αναλυτικότερα άλλαξε τακτική ο αρμόδιος υπουργός Υγείας για να βρεθούν οι ιδιώτες γιατροί που θα καλύψουν τις κενές θέσεις σε νοσοκομεία “άγονων” περιοχών.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μετά το σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στους ιδιώτες γιατρούς όλης της Ελλάδας, έδωσε εντολή σε στους Διοικητές νοσοκομείων να πάρουν τηλέφωνο έναν έναν τους ιδιώτες γιατρούς των περιοχών τους και να τους ζητήσουν να εργαστούν στα νοσοκομεία με “μπλοκάκι”.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι με εντολή του υπουργείου, οι διοικητές πήραν τηλέφωνο έναν – έναν όλους τους γιατρούς αυτών των νοσηλευτικών ειδικοτήτων και τους κάλεσαν να προσληφθούν και να κάνουν εφημερίες με μπλοκάκι χωρίς να χρειαστεί να εκδοθεί καμία υπουργική απόφαση. “Δεν γνωρίζω ακόμα τα αποτελέσματα αυτής της πρόσκλησης, όταν ενημερωθώ θα σας πω‘, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε για τους ιδιώτες γιατρούς

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πώς “εμένα η διάθεσή μου δεν είναι να λάβω ‘υποχρεωτικά’ μέτρα. Τα υποχρεωτικά μέτρα είναι η τελευταία λύση που έχει στα χέρια του το κράτος, αλλά από την άλλη δεν μπορώ και ως υπουργός Υγείας να υποκρίνομαι ότι ένα νοσοκομείο μπορεί να λειτουργεί χωρίς παθολόγο. Αυτό δεν γίνεται”. Και συνέχισε:

“Δεν αντιδικούμε με την ιατρική κοινότητα, ούτε έχουμε κανένα λόγο να υποχρεώσουμε κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει. Όμως, σε ένα πλαίσιο καλόπιστης συνεννόησης, πρέπει όλοι να μπορούμε να συνεννοούμαστε. Υπάρχουν περιοχές της χώρας που έχουμε κάνει επανειλημμένα πολλές προσκλήσεις για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού σε ειδικότητες, όπως είναι οι παθολόγοι και οι παιδίατροι και βγαίνουν διαρκώς άγονες.

Υπάρχει νοσοκομείο που έχουμε κάνει 14 φορές πρόσκληση για 4 παθολόγους και έχουμε 14 φορές μηδέν προσλήψεις. Παραδείγματος χάρη η Κως. Ταυτόχρονα όμως, σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει πληθώρα στις συγκεκριμένες ειδικότητες στον ιδιωτικό τομέα. Τι λέμε εμείς στο υπουργείο Υγείας; ‘Είσαι ιδιώτης γιατρός, καμία αντίρρηση, το σεβόμαστε, όμως δεν μπορείς να αδιαφορείς για το αν λειτουργεί το νοσοκομείο και για το αν οι συνάδελφοί σου δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο‘”.

13 σχόλια:

  1. Παθολόγοι απολυμένοι απο τον κ. Γεωργιάδη το 2014 γιατί δεν έκλεισαν τα ιατρεία τους, χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ απο το 2018, εκβιαζόμενοι οι ίδιοι (αλλά και οι ασφαλισμένοι με ποινές) να γίνουν Προσωπικοί Γιατροί, τώρα απειλούνται ουσιαστικά με διακοπή του επαγγέλματος; Ωραία η αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπιστευτος ,αλλα οι συλλογοι που ειναι ? τι παθανε? Θα μου πειτε ,τι εχεις Γιαννη ,τι ειχα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας τα δουν οι νέοι Συνάδελφοι για να καταλάβουν με τι ζώα έχουν να κάνουν...... μακριά...... https://www.ethnos.gr/health/article/323889/polemosgeorgiadhgiatronarnhthhkan129naergastoynstoesymetathnprosklhsholotaxosgiaepitaxh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς, μακριά από την χώρα που εξευτελίζει τους ιατρους συνάδελφοι

      Διαγραφή
  4. Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κατεβαίνει όλος ο κλάδος σε απεργία ? https://www.ethnos.gr/health/article/323965/etoimazetaiepitaxhidiotongiatronse2ebdomadestiapofasisthkesesyskepshstoypoyrgeioygeias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να καταλάβει το ορφανό του Παττακου ότι δεν είμαστε στα χρόνια του ινδαλματος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απεργια διαρκειας ειναι η απαντηση στο βιβλιοπωλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ 9.34
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ
    Ο ΥΠΟΥΡΓΙΣΚΟΣ.ΤΟ 2014 ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΕΚΤΟΣ ΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΤΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗ ΔΟΞΑ.ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.ΤΩΡΑ ΑΣ ΙΚΕΤΕΨΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεωρώ αυτονόητο ότι αν τολμήσει να κάνει τον παραμικρό όλος ο κλάδος δημόσιος και ιδιωτικός θα απεργησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άποψη μου ,όλοι να απέχουμε από την ηλεκτρονική συνταγογραφηση! Χαρτάκι και πάνε στον Αδωνι να σου δώσει τα φάρμακα!

      Διαγραφή
  9. Η είσαι η δεν είσαι φασίστας αλλά δείτε και την σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Iδεολογικα ειναι ιδιοι και απαραλλαχτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο Ελαντα ντιο μιντεν χρειαζεσαι 15 εργασιμες ωρες καθε ημερολογιακη ημερα (με τις 10 εφημεριες που παρανομα θα σε χωσουν!) για να βγαλεις 2,5 ψωροχιλιαρικα! Δηλαδη για το 8ωρο 1390€ που αντιστοιχουν σε 600-700€προ δεκαετίας! Τόσο αποτιμουν τον ιατρο και εννοείται θα είσαι ταυτόχρονα ειδικός, ειδικευμένος, βουλωτης κάθε τρύπας και αναλωσιμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή