Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Φορτισμένη υποδοχή Γεωργιάδη από εργαζόμενους Ν. Ρόδου: Δεν αρκεί η πρόσληψη 50 νοσηλευτών

Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη Virus.com.gr

Τα αίματα άναψαν κατά την επίσκεψη τουυπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Ρόδου, με τους εργαζόμενους να τον υποδέχονται με φωνές και διαμαρτυρίες. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η πρόσληψη 50 νοσηλευτών που υποσχέθηκε ο υπουργός δεν καλύπτουτν τις ανάγκες, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός προσλήψεων νοσηλευτών καθώς και να ενισχυθεί το νοσοκομείο με βοηθούς θαλάμων. 

«Θερμή» υποδοχή ετοίμασαν οι εργαζόμενοι στην είσοδο του νοσοκομείου με την πρόεδρο του συλλόγου Εργαζομένων Ελπίδα Παπαθανασίου να περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες εργασίας. Αιτήματα των εργαζομένων είναι η μισθολογική αναβάθμιση ανάλογη του έργου που προσφέρουν, η συνεχόμενη εκπαίδευση του προσωπικού, η εξασφάλιση του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού υλικού και άμεσες προσλήψεις προσωπικού με τα κατάλληλα προσόντα και δεξιότητες.

Το νοσοκομείο έχει προβλημα λόγω αποχωρήσεων πολλών νοσηλευτών παραδέχθηκε ο υπουργός. Ωστόσο οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα με τις 50 προσλήψειςπου ανακοίνωσε ο υπουργός. Νωρίτερα, η κ. Παπαθανασίου είχε εξηγήσει στον λόγο της ότι οι υπάρχοντες νοσηλευτές είναι οι μισοί από την δύναμη που αναλογεί σε αυτό το νοσοκομείο, ενώ δεν επαρκούν ούτε οι βοηθοί θαλάμου. Σήμερα ένας νοσηλευτής εξυπηρετεί 30 ασθενείς και οι τρεις παθολόγοι καλύπτουν μια κλινική, κάνουν εναλλάξ εφημερίες και να «πρέπει να διακτινιστούν ανάμεσα στην κλινική και τα ΤΕΠ» σχολίσε η πρόεδρος των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, η κ. Παπαθανασίου υποστήριξε ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης υποφέρουν και οι ασθενείς, καθώς βρίσκονται σε ένα κρεβάτι χωρίς να λαμβάνουν την αναγκαία φροντίδα. Παρά την υποστελέχωση, σε αρκετά τμήματα, οι εργαζόμενοι πρέπει, σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου εργαζομένων, πρέπει να εξυπηρετήσουν 4 εκ. τουρίστες και 176 χιλιάδες ασεθνείς από τα γύρω νησιά. Ειδικότερα, για το κύμα παραιτήσεων η κ. Παπαθανασίου καυτηρίασε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει εκατοντάδες ρεπό και ακόμη άδειες του 2022, ενώ την ίδια στιγμή πληρώνονται900 ευρώ. 

Από την πλευρά της διοίκησης τονίστηκε ότι σήμερα το προσωπικό είναι μειωμένο κατά 30 άτομα σε σχέση με το 2019,αποχώρησαν 80 και προσελήφθησαν 50 επικουρικοί. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν άπειρες προσλήψεις το κράτος έχει όρια και επικαλέστηκε τις 6.5000 προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη την χώρα. Μάλιστα, ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να δώσει φρούδες ελπίδες, ενώ αναγνώρισε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην Ελλάδα υπαμείβονται, ισχυριζόμενος ότι το κράτος δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερους μισθούς, με βολές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποσχόταν διπλασιασμό των μισθών αλλά «κατέληξε να δίνει τους μισούς» όπως σχολίασε ο υπουργός.

Για την ενίσχυση του νοσοκομείου ο υπουργός αναφέρθηκε στην λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για το οποίο εξασφάλισε πόρους και εξοπλισμό ο περιφερειάρχης,όπως τόνισε ο υπουργός εκφράζοντας ευχαριστίες στο πρόσωπό του. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η λειτουργία ήταν όραμα του αείμνηστου καθηγητή καρδιολογίας Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός Υγείας.

Όσο για το Κέντρο Υγείας στο Γεννάδι ο υπουργός υποστήριξε ότι για πολλά χρόνια ήταν ένα παρατημένο ιατρείο, «με έναν αγροτικό ιατρό όταν και εάν είχε» όπως σχολίασε ο υπουργός. Με νόημα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πλέον έχει νοσηλευτές και γιατρούς και ανακατασκευάζεται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

1 σχόλιο:

  1. Λεφτα στην υγεια ειναι δυνατο να δοθουν .Μειωση βουλευτων σε 200 ,περιορισμος συμβουλων και παρατρεχαμενων ,μειωση υπουργων και υπουργειων ,μειωση του τεραστιου και μη αποδοτικου Δημοσιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή