Σελίδες

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Σε ΦΕΚ οι επίσημοι διορισμοί για τους 7 νέους Διοικητές ΥΠΕ – Δείτε την απόφαση

Πήραν «ΦΕΚ» οι επίσημοι διορισμοί των 7 νέων Διοικητών ΥΠΕ, αναλυτικά τι αναφέρει η απόφαση.

Σε ΦΕΚ οι επίσημοι διορισμοί για τους 7 νέους Διοικητές ΥΠΕ - Δείτε την απόφαση

Βγήκε και επίσημα η απόφαση για τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ των νέων Διοικητών ΥΠΕ, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Αυγούστου δημοσιεύτηκε το αντίστοιχο ΦΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις αντιρρήσεις αλλά και τις αμφιβολίες που εκφράστηκαν και μέσα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής από εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για μία διαδικασία αξιοκρατική και χωρίς άλλου τύπου παρεμβάσεις αφού πέρασε μέσα από το ΑΣΕΠ.

Παράλληλα ο υπουργός υγείας αναφέρθηκε λεπτομερώς σε κάθε ένα από τα επτά πρόσωπα που τοποθετούνται στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Να σημειωθεί ότι από τους 7 Διοικητές, οι 5 υπηρετούν ήδη στις ίδιες θέσεις και θα παραμείνουν ενώ μόνο δύο πρόσωπα είναι καινούργια.

Το ΦΕΚ αναφέρει όλους του νέους Διοικητές ΥΠΕ.

Αναλυτικά:Λήξη της θητείας της Προσωρινής Διοικήτριας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Αττικής, λήξη της παράτασης της θητείας της Διοικήτριας του ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και διορισμός νέας Διοικήτριας της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής, ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΟΛΓΑΣ.
Λήξη της παράτασης της θητείας του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Πειραιώς και Αιγαίου και διορισμός νέου Διοικητή, ΡΟΪΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ.
Λήξη της παράτασης της θητείας του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας και διορισμός νέου Διοικητή, ΤΣΑΛΙΚΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
Λήξη της παράτασης της θητείας του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας και Θράκης και διορισμός νέου Διοικητή, ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
Λήξη της παράτασης της θητείας του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και διορισμός νέου Διοικητή, ΣΕΡΕΤΗ ΦΩΤΙΟΥ.
Λήξη της παράτασης της θητείας του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, λήξη της παράτασης της θητείας του Διοικητή του Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και διορισμός νέου Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑ.
Λήξη της θητείας του Προσωρινού Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Κρήτης και διορισμός νέου Διοικητή, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.
Τι είχε δηλώσει προ ημερών ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τους νέους Διοικητές ΥΠΕ

Την Πέμπτη 1/8 ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει: «Θέλω να ευχαριστήσω τα επτά προτεινόμενα πρόσωπα, γιατί πέρασαν από μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, πολύ επίπονη διαδικασία. Είναι ιστορική η σημερινή συνεδρίαση, γιατί είναι οι πρώτοι διορισμοί που γίνονται βάσει του νέου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, γνωστού ως «νόμου Κεραμέως».

»Αναφέρω τα ονοματεπώνυμα και ελάχιστα λόγια για τον καθένα ξεχωριστά:

1η Υ.ΠΕ., κ. Όλγα Μπαλαούρα. Έκανε μια από τις υψηλότερες επιδόσεις στο γραπτό διαγωνισμό. Από το 2019 έως σήμερα, είναι διοικήτρια στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ως διοικήτρια έχει κάνει θαύματα, καίτοι είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό νοσοκομείο.

2η Υ.ΠΕ., κ. Χρήστος Ροιλός. Τον επαναπροτείνω στην ίδια θέση. Έχει την καθολική αποδοχή των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών αρχών. Πέρασε πρώτος τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

3η Υ.ΠΕ., κ. Δημήτριος Τσαλικάκης. Συγκέντρωσε εντυπωσιακό σκορ στη γραπτή εξέταση. Έχει υπηρετήσει ως υποδιοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. επί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ως υποδιοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. επί Νέας Δημοκρατίας, τυγχάνει δηλαδή ευρύτερης εμπιστοσύνης

4η Υ.ΠΕ., κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης. Είναι διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. από το 2019 έως σήμερα με εξαιρετικά καλά αποτελέσματα. Κατάφερε να έχει ισορροπία σε μια δύσκολη αντικειμενικά περιφέρεια.

5η Υ.ΠΕ., κ. Φώτιος Σερέτης. Τον γνωρίζω από την προηγούμενη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας. Του οφείλει πολλά το νοσοκομείο της Θήρας, καθώς επίσης και το αντικαρκινικό νοσοκομείο Λαμίας.

6η Υ.ΠΕ., κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος. Είναι διοικητής του ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας», ένα σημαντικό και κεντρικό νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής. Συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία σε όλους τους δείκτες.

7η Υ.ΠΕ., κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου. Διαθέτει πλούσια διοικητική εμπειρία. Η Υ.ΠΕ. της Κρήτης έχει πολλές προκλήσεις. Θα είμαι στο πλευρό του, όσο περισσότερο μπορώ. Έχουμε έως σήμερα μια αγαστή συνεργασία».

2 σχόλια:

  1. η αχρηστη ειδηση της ημερας ,τι μας ενδιαφερουν οι κομματικοι εγκαθετοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επαναλαμβανω οτι οι ασθενεις δεν βρισκονται στο προγραμμα των νεων διοικητων, ουτε εχουν σκοπο να βελτιωσουν την περιθαλψη τους .Αντιθετα ,ο σκοπος τους ειναι η προωθηση της κυβερνητικης πολιτικης στην υγεια και τιποτε αλλο.Αυτο εχει αποδειχθει οτι ειναι βλαπτικο και για τους ασθενεις και για τους γιατρους .Ουτε βεβαια θα λυσουν οι κομματικοι διοικητες τα χρονια προβληματα υποστελεχωσης .Κακως μπαινουν οι ειδησεις αυτες ,δεν μας απασχολουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή