Σελίδες

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Τι αλλαγές έρχονται στις εφημερίες από το Φθινόπωρο – Τι σχεδιάζεται

Τι αλλαγές έρχονται στις εφημερίες από το Φθινόπωρο – Τι σχεδιάζεται

Νέο πλάνο για τις εφημερίες έχει στα σκαριά το υπουργείο Υγείας από το Φθινόπωρο

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Συνεχίζεται το «θρίλερ» με τις αλλαγές στις εφημερίες των δημοσίων νοσοκομείων, αφού τα αρχικά σχέδια του υπουργείου Υγείας φαίνεται ότι μπήκαν αναγκαστικά στο συρτάρι.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε σχεδιάσει να εφαρμόσει 24ωρες συνεχόμενες εφημερίες στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, το πλάνο αυτό ναυάγησε εξαιτίας των αντιδράσεων των εργαζομένων αλλά και του λιγοστού προσωπικού που υπάρχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έτσι επανασχεδιάζεται το σύστημα των εφημεριών με τελείως διαφορετική λογική αυτή τη φορά, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ασθενείς με το υπάρχον περιορισμένο προσωπικό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, από το Φθινόπωρο αναμένεται να εφαρμοστεί νέο σύστημα εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία το οποίο θα περιλαμβάνει ενίσχυση των ομάδων που σήμερα λειτουργούν. Ειδικότερα σήμερα οι εφημερίες είναι μοιρασμένες και διαχωρισμένες ανά ομάδες με βάση τις περιοχές και τα νοσοκομεία που ανήκουν σε αυτές.

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει ενίσχυση των ομάδων με επιπλέον μεγάλα νοσοκομεία, ώστε τα μικρότερα να λειτουργούν επικουρικά. Η μελέτη που γίνεται προβλέπει ότι έτσι θα γίνεται η κατανομή των περιστατικών καλύτερα και δεν θα χρειάζεται τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να μεταφέρουν τα περιστατικά από τη μία άκρη της Αθήνας στην άλλη.

Με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, αναμένεται να ενισχυθεί ιδιαίτερα η ομάδα των νοσοκομείων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και καλύπτουν τα περισσότερα περιστατικά του Λεκανοπεδίου.

Ωστόσο και αυτό το σχέδιο θα εφαρμοστεί στην πράξη από τον Οκτώβριο με βάση τις ίδιες πηγές και θα διαπιστωθεί εάν θα μπορεί να αποδώσει ώστε να μην υπάρχουν αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Στόχος είναι οι ασθενείς να κατανέμονται ισομερώς στα νοσοκομεία που εφημερεύουν, ώστε να μην δημιουργούνται ουρές αναμονής ειδικά στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για την ενεργοποίηση των νέων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών τα οποία βεβαίως είναι άγνωστο εάν θα λειτουργήσουν με ορθό τρόπο, εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

2 σχόλια:

  1. Για τα καρδιολογικα περιστατιθκα θα καλουνταο καρδιολογοι ,για τα χειρουργικα δερματολογοι ,για τα νευρολογικα ηλεκτρολογοι και για τα λοιπα ιατροδικαστες .Θα πρεπει να παει σπιτι αμεσα ο υπυγ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε διαφορετικές συνθήκες θα γέλαγα με όλες αυτές τις αόριστες μπουρδολογίες που εμφανίζονται ως κυβερνητικά σχέδια, όμως σήμερα τελειώνει η άδεια μου και αύριο επιστρέφω στην δουλειά, οπότε δεν έχω καμία όρεξη για γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή