Σελίδες

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι αλλαγές στις εφημερίες» – Πώς θα μειώσουμε τις αναμονές

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι αλλαγές στις εφημερίες» – Πώς θα μειώσουμε τις αναμονές

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τις εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία

HR

Σε ενάμιση μήνα τα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν νέο σύστημα εφημεριών δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουμε καταλήξει στα συγκεκριμένα βήματα που θέλουμε να κάνουμε και θα τα παρουσιάσουμε σε συνέντευξη Τύπου. Πιστεύω ότι περίπου στο Πάσχα, στον Μάιο, κάπου εκεί, θα μπορούμε να πούμε ότι τώρα μετράμε τη βελτίωση ή όχι του μέσου χρόνου αναμονής».

Μιλώντας στον Πρώτο πρόγραμμα ο αρμόδιος υπουργός ισχυρίστηκε πώς η μεγάλη αναμονή στις εφημερίες είναι ένα χρόνιο ζήτημα και προς αποφυγή δημιουργίας υπερβολικών προσδοκιών, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως ο επιθυμητός στόχος είναι η μείωση των μέσων χρόνων και η εξάλειψη των ακρότατων ορίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός ανακοίνωσε πως για να μειωθούν οι αναμονές στα ΤΕΠ θα γίνουν προσλήψεις τραυματιοφορέων. Πέραν του προγράμματος των ετησίων προσλήψεων, υπάρχει και ένα επιπλέον πρόγραμμα με την ΔΥΠΑ με το Υπουργείο Εργασίας και την κ. Κεραμέως για προσλήψεις 530 τραυματιοφορέων, έως τέλος του έτους με αποκλειστικό σκοπό να απασχοληθούν στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, εκεί που σχηματίζονται οι μεγάλες ουρές στις εφημερίες προκειμένου να επιταχυνθούν οι χρόνοι.

Άδωνις Γεωργιάδης: Αλλαγές στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Όσο αφορά το ζήτημα των συνταγογραφήσεων, λίγες μέρες μετά την εξάρθρωση των κυκλωμάτων γιατρών και φαρμακοποιών που εξαπάτησαν τον ΕΟΠΥΥ με ζημιά 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως το υπουργείο κάνει προσπάθεια να κλειδώσει όλους τους τρόπους με τους οποίους μέσω της υπερ-συνταγογράφησης και της υπερκατανάλωσης φαρμάκων κάποιοι κερδίζουν πολλά λεφτά ή λιγότερα και ταυτόχρονα επιβαρύνουν πάρα πολύ το κράτος αλλά βλάπτουν και τη δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πώς το νέο σύστημα που θα είμαστε έτοιμοι ελπίζω μέχρι τέλος του χρόνου γιατί είναι τεχνικό, όταν θα κάνεις μια άυλη συνταγογράφηση στο κινητό το επίσημο που θα έχεις δηλώσει πια επισήμως ότι αυτό είναι το κινητό σου τηλέφωνο, θα έρχεται ένα γραπτό μήνυμα, ένα OTP, το οποίο θα σε ενημερώνει ότι έχεις λάβει την άυλη συνταγογράφηση. Για να ενεργοποιηθεί αυτή, για να μπορεί να εκτελεστεί θα πρέπει να πατήσεις ΝΑΙ. Ο έχων τον ΑΜΚΑ θα γνωρίζει 100% ότι κάποιος του έχει γράψει αυτή τη συνταγή» περιέγραψε ο υπουργός, σημειώνοντας πως οι απάτες στις συνταγές γίνονται γιατί κάποιοι κακόβουλοι χρησιμοποιούν τους ΑΜΚΑ άσχετων ανθρώπων και τους χρεώνουν τα φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου