Σελίδες

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για online διαγνώσεις στις απεικονιστικές εξετάσεις – Πώς θα πληρώνονται οι γιατροί

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για online διαγνώσεις στις απεικονιστικές εξετάσεις – Πώς θα πληρώνονται οι γιατροί

Πώς θα αμείβονται γιατροί του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα για διαγνώσεις στις απεικονιστικές εξετάσεις

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Οnline θα μπορούν να κάνουν διαγνώσεις στις απεικονιστικές εξετάσεις πολύ σύντομα οι γιατροί του δημοσίου αλλά και ιδιώτες γιατροί.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να προωθηθεί άμεσα από τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη – όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr – ώστε να μπορούν οι γιατροί ακόμα και από το σπίτι τους να διαβάζουν τις εξετάσεις των ασθενών και να δίνουν το σχετικό αποτέλεσμα.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου υγείας αναμένεται να καθορίσει τις τιμές που θα εισπράττουν ανά διάγνωση σε απεικονιστική εξέταση οι γιατροί, ενώ τις ημέρες αυτές πραγματοποιείται έρευνα αγοράς ώστε να διαπιστωθεί τι πληρώνουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ώστε αντίστοιχη τακτική να ακολουθηθεί και στο ΕΣΥ.

Καθίσταται πάντως σαφές ότι οι γιατροί που θα δεχθούν να συνεργαστούν με δημόσια νοσοκομεία και να κάνουν διαγνώσεις εξ αποστάσεως θα πληρώνονται ανά εξέταση, ενώ οι τιμές αποζημίωσής τους αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι με βάση υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, στο εγχείρημα θα μπορούν να συμμετάσχουν και γιατροί του ΕΣΥ οι οποίοι θα μπορούν στις ελεύθερες ώρες τους να κάνουν διαγνώσεις από το σπίτι τους, εισπράττοντας επιπλέον χρήματα.

Στόχος με τις online διαγνώσεις είναι να μειωθούν οι αναμονές ειδικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών που σήμερα καθυστερούν δραματικά να εξυπηρετήσουν ακόμη και ασθενείς που κινδυνεύει η ζωή τους, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ακτινολόγοι για να κάνουν τις διαγνώσεις.

Υπό το πρίσμα αυτό με το ΕΣΥ αναμένεται να συνεργαστούν και ιδιώτες οι οποίοι από το σπίτι τους θα συμβάλουν ώστε να βγαίνουν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα των εξετάσεων που γίνονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Στην επόμενη φάση αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω η συνεργασία και να υπάρξουν όπως λένε έγκυρες πηγές, μεγαλύτερες συνεργασίες με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ώστε να αναλάβουν όλο το κομμάτι της διάγνωσης και των εξετάσεων.

Το επιχείρημα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα εξετάζονται καλύτερα και ταχύτερα οι ασθενείς που φτάνουν στα δημόσια νοσοκομεία και για το λόγο αυτό δεν θα αποτραπεί μία τέτοιου είδους συμφωνία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ιδιώτες γιατροί που θα συνεργαστούν το Δημόσιο σύστημα θα μπορούν να εργάζονται ακόμη και από το σπίτι τους, καθώς οι εξετάσεις θα τους αποστέλλονται μέσω δικτύου και θα μπορούν από τον υπολογιστή τους να κάνουν τις διαγνώσεις.

Αντίστοιχα θα αποστέλλουν τα αποτελέσματα με email.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου