Σελίδες

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025

Πώς θα πηγαίνουμε στα Επείγοντα των νοσοκομείων – Τι έρχεται

Ετοιμάζει αλλαγές στα Επείγοντα των νοσοκομείων το υπουργείο Υγείας

Ένα σχέδιο εμπνευσμένο από την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Υγείας σε δημόσιο νοσοκομείο στο Ισραήλ, ετοιμάζει να υλοποιήσει το αρμόδιο υπουργείο, για να χτυπήσει τις πολύωρες αναμονές στα Επείγοντα.

Η μάχη όμως στα ΤΕΠ κυρίως αυτό το διάστημα, όπου οι αναπνευστικές λοιμώξεις σαρώνουν, συνεχίζεται και μαζί και η ταλαιπωρία των ασθενών, καθώς η αναμονή σε κάποια μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής αγγίζει και τις οκτώ ώρες.

Το επόμενο διάστημα, όσοι ασθενείς προσέρχονται στα Επείγοντα των νοσοκομείων θα φορούν κατά την είσοδό τους ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι και δεν θα το βγάζουν από το χέρι τους για όση ώρα παραμείνουν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ηλεκτρονικό αυτό βραχιολάκι θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά στον Ευαγγελισμό, στο Ιπποκράτειο, στον Ερυθρό Σταυρό και στο Κωνσταντοπούλειο.

Επείγοντα με νέο σύστημα ιχνηλάτησης

Όπως έχει γίνει γνωστό από το αρμόδιο υπουργείο θα είναι φτιαγμένο από μαλακό και εύκαμπτο υλικό, το οποίο θα τοποθετείται στον καρπό του ασθενούς. Επίσης θα διαθέτει QR code μέσω του οποίου θα αποτυπώνεται σε real time αποτύπωσης οι χρόνοι αναμονονής των ασθενών.

“Θα έχουμε ένα σήμα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης οπότε όταν ένας ασθενής μπαίνει στο νοσοκομείο για τα επείγοντα θα έχει ένα κωδικό QR και θα το σκανάρει. Με αυτό το κωδικό θα παρακολουθούμε σε ποιο σημείο καθυστερεί η διαδικασία και θα υπάρχει μία ειδοποίηση που θα λέει π.χ. ότι ο τάδε έχει μείνει πάνω από τον προβλεπόμενο χρόνο μεταξύ του παθολόγου και του μαγνητικού τομογράφου, και θα ειδοποιείται αυτομάτως η Διοίκηση. Αυτή είναι η λογική της ιχνηλάτησης” όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Στη δεύτερη φάση, όταν πλέον θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το πληροφοριακό σύστημα, οι πληροφορίες θα μπορούν να είναι διαθέσιμες σε όλους, για να ξέρει ένας ασθενής το μέσο όρο αναμονής σε κάθε νοσοκομείο που εφημερεύει εκείνη την ημέρα. “Για παράδειγμα ότι αν πάει τώρα στα επείγοντα στο “Σισμανόγλειο” ο μέσος χρόνος αναμονής αυτή τη στιγμή είναι π.χ. 4,5 ώρες, αλλά αν πάει στον “Ευαγγελισμό” ο μέσος όρος είναι 3 ώρες και αν πάει στο “Γεννηματάς” είναι 6 ώρες. Οπότε θα έχει τη δυνατότητα ο ασθενής να κάνει επιλογή σε ποιο νοσοκομείο θα πάει” εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια εφαρμόζονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού καθώς συμβάλλουν στην ακριβή ταυτοποίηση των ασθενών, την παρακολούθηση της θεραπείας τους αλλά και στην αποτροπή λαθών στη χορήγηση φαρμάκων

1 σχόλιο:

  1. Ενημερωτικος και τιποτε αλλο θα ειναι ο ρολος του βραχιολιου ,και μαλιστα θα ενημερωνεται η Διοικηση αυτοματα ,ωστε να καλυπτει την ανεπαρκεια της ριχνοντας το φταιξιμο στους συνηθεις να μην πω τι,δηλ. τους γιατρους που εφημερευουν .Ο ασθενης θα ενημερωνεται οτι στο ταδε νοσοκομειο η αναμονη ειναι 7 ωρες ,στο δευτερο 6,5 ωρες και στο τριτο 7 ωρες και ενα τεταρτο ,οποτε θα επιλεξει που θα φαει την ημερα του χωρις εξεταση .Αντι να προσλαβει γιατρους να καλυψουν τα τεραστια κενα , ο υπυγ επιδιδεται σε πειραματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή