Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Online Ψηφοφορία για την Υγεία

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - virus

Φρένο στις δραστικές περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας επιχειρεί να βάλει διαδικτυακή ψηφοφορία, που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες.


Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες άτομα έχουν ήδη υπογράφει ηλεκτρονικά την ψηφοφορία που διενεργείται, με πρωτοβουλία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού με στόχο να σταματήσουν οι εγκληματικές περικοπές στο Σύστημα Υγείας.

Με τη συγκέντρωση των απαιτούμενων ψήφων (στόχος αρχικά είναι οι δέκα χιλιάδες ψήφοι) η έκκληση θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το Ευρωκοινοβούλιο και την Ελληνική Κυβέρνηση.

Έτσι, καλούνται όλοι να βοηθήσουν και να απαιτήσουν από την Τρόικα αλλά και την Ελληνική Κυβέρνηση «να σταματήσουν άμεσα το έγκλημα αυτό και να δώσουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας σε όλους πολίτες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση».

Την κατάσταση που βρίσκεται η δημόσια υγεία στην Ελλάδα των μνημονίων, περιγράφει και το ρεπορτάζ του BBC («In Sickness and in debt»), πριν από μερικούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου