Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΙΣ Πατρών: Αίτηση ασφαλισμένου προς ΕΟΠΥΥ μέσω ΙΣΠ για έγκριση φαρμακευτιής αγωγής καθ’υπέρβαση του πλαφόν

Προς
Τα μέλη του Συλλόγου μας

Αρ. Πρωτ.: 1056/24-1-2014

Αγαπητέ συνάδελφε,

Σας κοινοποιείται αίτηση που θα επιδίδεται στον ασφαλισμένο/η προς υπογραφή από κοινού με τον/την θεράποντα γιατρό με το αίτημα της έγκρισης της θεραπευτικής αγωγής καθ” υπέρβαση του κλειστού πλαφόν του ΕΟΠΥΥ.

Logotypoispatras-150x150Η υπογεγραμμένη αίτηση θα πρέπει να αποσταλεί με fax (2610275609) ή e-mail (ispatras@yahoo.gr) στον Ιατρικό Σύλλογο για τις περαιτέρω διοικητικές και νομικές ενέργειες.

Επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου του ΙΣΠ προς ασφαλισμένους, το οποίο τους επιδίδεται εκτυπωμένο προς ενημέρωσή τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου  Γεώργιος Σκρουμπής


2 σχόλια:

  1. Δηλαδή σε κάθε υπέρβαση του πλάφον θα στέλνουμε "επείγουσα" αίτηση και θα περιμένουμε απάντηση για να συνταγογραφήσουμε; Εκτος απο χρονοβόρα και απρόσφορη, η αίτηση συνιστά έμμεση αποδοχή της λογικής του πλαφόν και μάλιστα απο Ιατρικό σύλλογο.
    Νομίζω οτι οι Ιατρικοί σύλλογοι οφείλουν να απαιτήσουν άμεση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του πλαφόν και όχι να αιτούνται "επειγόντως" και κατα περίπτωση αύξηση. Οφείλουν να επισημάνουν οτι το πλαφον είναι αντιεπιστημονικό, αντιεπεγγελματικό, παράνομο, επικίνδυνο και εν τέλει οικονομικά ασύμφορο για τη δημόσια υγεία παρα την όποια μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αρκεί για να ελεγθούν φαινόμενα υπερσυνταγογράφησης και να αποδοθούν ατομικές ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δρόμος προς την κατάργηση του πλαφόν είναι νομικός αφού τεκμηριωθεί ο δυνητικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και από πλευράς ΠΙΣ και Ιατρικών Συλλόγων και από πλευράς χρήστη. Τα δικαστήρια θα ζητήσουν να πειστούν με τρανταχτές αποδείξεις και όχι θεωρητική ανάλυση.

      Διαγραφή